Élő adásban lőtték meg a rendőrök a tüntetésről tudósító riporternőt

Megosztás

A dolog egyáltalán nem vicces. Napok óta zajlanak a tüntetések Amerikában az ismert nyakra térdelős eset óta a rendőrségi túlkapások miatt, amikor az erről tudósító riporternőt élő adásban eltalálta egy zsaru. Sokat “javított” ezzel a helyzeten a helyi rendőrség, mintegy alátámasztva az emberek felháborodását.

Napok óta tüntetések zajlanak az Egyesült Államokban, miután hétfőn egy brutális rendőri túlkapás miatt meghalt George Floyd, egy 46 éves fekete férfi. Floyd azután halt meg, hogy az őt előállító rendőrök egyike hosszú percekig térdelt a nyakán, Floyd pedig hiába jelezte többször fuldokolva a rendőrnek, hogy nem kap levegőt, az nem szállt le a nyakáról. Az esetet több kamera is rögzítette, a felvételek nyilvánosak.

Péntek estére a tüntetések országszerte megjelentek, a helyzet egyre inkább eldurvulni látszódik, két ember már meghalt: az egyiket feltehetően egy zálogház tulajdonosa lőtte le, pénteken viszont egy kocsiból lőttek a tüntetők közé, amiben egy ember meghalt. 

Országszerte tüntetnek George Floyd mellett és a rendőrök ellen Amerikában, egy halott

Rendőrőrsöket dobálnak meg, rendőrautókat gyújtottak fel, könnygázt és gumilövedéket kaptak. Detroitban a tüntetők közé lőttek egy autóból.

A tüntetők folyamatosan a rendőrökkel csapnak össze több helyen is. Louisville-ből az egyik helyi csatorna riportere tudósított a lázadásokról, amikor

ÉLŐ ADÁSBAN EGY RENDŐR PAPRIKATÖLTÉNNYEL LŐTTE MEG.

Az ominózus jelenet, amikor a tudósító hölgyet eltalálja egy rendőr

A nő fel is kiáltott, hogy “meglőttek”. Az adásból látni, hogy a rendőr továbbra is az újságírók felé szegezi a fegyverét.

Az ilyen töltényben egy paprikasprayhez hasonló anyagú töltény van, ami irritáló hatással van a szemre.

Louisville rendőrsége minderről azt mondta, sajnálják a történteket, nem tudják, hogy ki volt a rendőr, de vissza fogják nézni a felvételeket, és ha kell, fegyelmi vizsgálatot indíthatnak, írja az NBC News.

A tüntetésről tudósított a CNN újságírója, Omar Jimenez is, akit a rendőrök élő adásban tartóztattak le. Jimenez és a kamerastáb tagjai a letartóztatás előtt tisztázták a rendőrök előtt, hogy újságírók, illetve hogy nem akarják feltartani a rendőri intézkedéseket, arrébb mennek, ha azt kérik tőlük. Ennek ellenére nem sokkal később bilincsben vezették el Jimenezt és két másik munkatársát.

Index.hu

Megosztás

Related posts