Óriási műhiba, sóoldat helyett fertőtlenítővel kezelték egy műtét során a nőt, válságos állapotban harcol az életéért

Megosztás

Ez nem külföld, ez nagyon is Magyarország. Csak nehogy ezért is Karácsony Gergely legyen a hibás.

Válságos állapotban kezelnek egy nőt Pécsen, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott – számolt be róla az ATV. 

A 42 éves csurgói nőn nőgyógyászati műtétet kellet végrehajtani.

A BEAVATKOZÁS SORÁN A FELTÁRT SZAKASZT NEM SÓOLDATTAL, HANEM ERŐS FERTŐTLENÍTŐSZERREL MOSTÁK ÁT, MERT ELŐZŐLEG ÖSSZECSERÉLHETTEK KÉT ÜVEGET. 

Késmárky András sürgősségi szakorvos az ATV-nek azt mondta, a hiba súlyos következményekkel jár, és akár halállal is végződhet, mert a fertőtlenítőszer összetevői és annak bomlási anyagai az emberi szervezetre nézve súlyos fenyegetést jelentenek.

A nőt jelenleg Pécsett kezelik az intenzív osztályon, állapota válságos. Az ATV híradója úgy tudja, hogy a műtős személyzet egyik tagja a történtek után összeomlott. Őt is kórházban kezelik az eset óta. 

A rendőrség ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben. A kórház annyit közölt: jelenleg is zajlik egy belső és egy hatósági vizsgálat is. Azt írják, hogy együttműködnek a hatóságokkal.

Index.hu

Megosztás

Related posts