Megbírságolták a TV2-t, mert szenzációként mutatták be egy nő halálos balesetét

Megosztás

Több mint hárommillió forint bírságot szabott ki a médiatanács a TV2 szolgáltatójára, mert a Tények Pluszt és ismétlését nem megfelelő időpontban és korhatár-besorolással sugározta februárban – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel.

A közlemény szerint a műsorban „drámai módon”, valós, térfigyelő kamerás felvételek felhasználásával mutatták be egy nő halálos balesetét és a hátrahagyottak – a férj és a három gyerek – helyzetét, gyászát, kiszolgáltatottságát. A műsort este háromnegyed hétkor, az ismétlést délelőtt negyed tizenkettőkor adták le 12-es karikával, pedig csak 21 órától kerülhetett volna adásba 16-os karikával, mert megértése, feldolgozása a hatóság szerint érettebb közönséget kíván.

A MÉDIATANÁCS A BÍRSÁG MEGÁLLAPÍTÁSAKOR TEKINTETTEL VOLT ARRA IS, HOGY A TÉNYEK PLUSZ A SZEMÉLYES TRAGÉDIÁT „SZENZÁCIÓKÉNT, AZ EMBERI KEGYELET ÉRZÉSÉT MELLŐZVE” KÖZVETÍTETTE, A CSALÁD TRAGÉDIÁJÁNAK BEMUTATÁSÁNÁL PEDIG NEM MEGENGEDHETŐ, AHOGYAN A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBEN LÉVŐKET BEMUTATTÁK.

A hatóság egy másik döntésében figyelmeztette a Rádió 1 szolgáltatóját, mert a Balázsék című műsor egy márciusi adásában az azt támogató „immunerősítő méhpempőre” utalással burkolt reklámot tett közzé. A szolgáltató azonban nem sértette meg azokat a szabályokat, amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására vagy szolgáltatás igénybevételére – írja a hatóság.

Index.hu

Megosztás

Related posts