Döntött az MLSZ: nyitnak a stadionok, akár már a DVTK-Mezőkövesd meccset is nézők előtt rendezhetik

Megosztás

Gyorsan reagált a legújabb kormányrendeletre a szövetség – a kérdés igazából az, hogy a klubok már most hétvégére fel tudnak-e készülni a nézők fogadására.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) levélben értesítette a 12 NB I.-es klubot: a május 27-i kormányrendelet lehetővé teszi, hogy nézők előtt rendezhetnek futballmeccseket. A bajnokság már május 23-tól zajlik, még szerdán is zárt kapuk mellett rendezték az Újpest-Ferencvárost, de ez a hétvégén teljes fordulóra már változhat, ami már péntek este a Kaposvár-ZTE találkozóval kezdődik. A kaposvári klub hivatalos honlapján már jelezte, nyit a stadion, és már a jegyárakat is feltüntették.  

Az MLSZ kiemelte:

  • A sport zónában a játékosok, szakemberek, az előírt számú média szakemberek tartózkodhatnak. Kötelező a negatív teszteredmény felmutatása.
  • A protokoll zóna kijelölés megszűnik. A rendező klubnak joga és kötelessége a VIP-terület és a nézőtéri terület használatának szabályozása.

Felhívták a figyelmet: a jegyértékesítés formájának, szabályainak meghatározása a szervező egyesület joga és felelőssége. A kormányrendelet itt egyértelműen fogalmaz, másfél méterre ülhetnek egymástól a szurkolók, három széket ki kell hagyni. Az egymás mögötti székeket üresen kell hagyni. Az MLSZ a névre szóló jegyértékesítést javasolja, célszerű korlátozni, hogy egy szurkoló mennyi belépőhöz (kettő vagy négy) juthat hozzá.

A beléptetésnél fokozottan javasolt, hogy maszkot és kesztyűt viseljenek a rendezők, a beléptetésre váró drukkereknél pedig célszerű kijelölni a másfél méteres távolságot, hová állhatnak. A testhőmérséklet mérése is célszerű. A beléptető pontok előtt, valamint a büfék, mellékhelyiségek közelében kérik, hogy a sportszervezet megfelelő számban kézfertőtlenítőt helyezzen ki. A büfékben fontos, hogy előre csomagolt élelmiszer legyen.

HANGSÚLYOZZÁK AZT IS, HOGY A B-KÖZÉPNÉL – AHOL JELLEMZŐEN NEHEZEBB BIZTOSÍTANI AZ ELŐÍRT VÉDŐTÁVOLSÁGOT – ELENGEDHETETLEN ELŐZETES EGYEZTETÉSEK LEFOLYTATÁSA.

A VIP teraszon helyet foglalók ültetési rendjét, valamint a cateringet is ajánlott külön szabályozni, a kontakt minimalizálás érdekében a kiszolgálás módját és a termékek körét érdemes csökkenteni, racionalizálni.

Az enyhítés a borsodi futballt is érintheti, hiszen szombaton 19 órától helyi rangadót, DVTK-Mezőkövesd mérkőzést rendeznek. Ha a diósgyőri klub fel tud készülni időben, akkor akár már ez a meccs is nézők előtt kerülhet sorra. Ami pedig a Honvéd-Mezőkövesd Magyar Kupa-döntőt illeti: annak időpontja június harmadika, az MLSZ csütörtökre ígért tájékoztatást, milyen feltételek mellett rendezik meg a Puskás Stadionban.

Index.hu

Megosztás

Related posts