Cigányellenes megmozdulást terveztek a Deák téri gyilkosság okán, a rendőrség betiltotta

Megosztás

Ma estére terveztek az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházához egy komolyabb demonstrációt a Mi Hazánk mozgalom szimpatizánsai az elmúlt napokban történt brutális fővárosi gyilkosság miatt „Tégy a magyargyűlölet ellen!” címmel. A rendőrség azonban a járvány miatt megtiltotta a részvételt az akcióban.

A koronavírus-járvány miatt a rendőrség szerint tilos részt venni azon a kegyeleti megemlékezésnek nevezett gyülekezésen, amit csütörtök estére terveztek az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházához a Deák téri gyilkosságok miatt.

A Deák téri késelő anyja azt állítja, fia maga akart intézetbe kerülni
Az elkövetőt gyorsan elkapták, Toroczkaiék azonban nem elégszenek meg ennyivel

A rendőrség honlapjára kitett közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság megítélése szerint a tervezett rendezvény a Gyülekezési törvény hatálya alá tartozó gyűlésnek minősül. És mivel a járvány miatti veszélyhelyzet még tart, értelmezésük szerint ez a rendezvény is tiltott, „aki veszélyhelyzet idején rendezvény helyszínén tartózkodik, szabálysértést követ el”.

A  Népszava számolt be arról , hogy a Toroczkai László vezette radikális Mi Hazánk a Deák téri gyilkosság miatt megemlékezést tartana csütörtökön „Tégy a magyargyűlölet ellen!” címmel. A szervezet a csendőrség visszaállítása mellett szibériai bérrabtartást követelt. 

Múlt pénteken hajnali fél négy körül az V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgta. A két megszúrt fiatal a helyszínen meghalt. Az elkövetők előzetes letartóztatásban vannak.

Index.hu

Megosztás

Related posts