Gyakorlatilag biztos a fideszes államtitkár hölgy kinevezése a Miskolci Egyetem rektorának

Megosztás

Amitől nagyon sokan tartottak, de ugyanakkor szinte borítékolni is lehetett, bekövetkezik. A kormány által támogatott Horváth Zitát ültetik a Miskolci Egyetem rektori székébe, ezzel az előre jósolt lejtmenet akadálytalanul haladhat tovább. Hogy milyen veszélyeket rejt magában az átalakított működés, részletesebben is megismerhetjük a cikkben.

A szenátus csütörtökön megszavazta Horváth Zita, a Történettudományi Intézet egyetemi tanára, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pályázatát, ezzel

ő lesz a Miskolci Egyetem első női és bölcsész rektorjelöltje.

A posztra kiírt pályázat március 20-án jelent meg, április 20-áig lehetett jelentkezni, a Miskolci Egyetem szenátusa most szavazott az új rektor személyéről. A köztársasági elnök elé július végéig terjesztik a pályázatot.

Az új rektoron kívül más változás is lesz a Miskolci Egyetem életében: augusztus 1-jével a Miskolci Egyetem fenntartója egy állam által létrehozott vagyonkezelői alapítvány lesz.

Nem is kérdéses, hogy a miniszteri támogatással és a kormány iránti feltétlen hűséggel “büszkélkedő” Horváth Zita minden felső utasítást azonnal végrehajt majd. Gyakorlatilag borítékolható, hogy az állami vagyon hamarosan átvándorol alapítványi vagyonba, “elveszti közvagyon jellegét”, ahogy azt számos esetben láthattuk már Magyarországon, csak néhány tollvonás kell hozzá.

Számíthatunk a felsőoktatási lehetőségek jelentős szűkülésére is, ami komoly negatív hatással lehet az egész megye életére. A rektor asszony farvízén pedig újra komoly szerephez juthat Kriza Ákos és Pálffy Kinga is. Egyelőre tökéletesen beigazolódik az a forgatókönyv, amit a borsod24.com már hetekkel ezelőtt megjósolt, IDE KATTINTVA erről bővebben is olvashat.

minap.hu

Megosztás

Related posts