Fél órája vásárolt, vadiúj BMW-t tört össze egy figyelmetlen teherautósofőr

Megosztás

Iskolapéldája annak, miért nem szabad egy másodpercre sem levenni a szemünket az útról a telefonunk kedvéért. Nagyon sokba fog kerülni a vétkes vezetőnek ez a hiba, szerencséjére sérülés nem történt.

Nagy torlódást okozott Szombathely határában egy ráfutásos baleset. Az okozó elárulta, mit tett az ütközés előtt és nagyon sajnálja a történteket. A vétlen mérgét pedig talán sokan átérzik.

Olvasói fotó

 Vasúti fénysorompó piros jelzésénél álltak meg a járművek Szombathely határában, a 87-es főúton, kedden délután. Így tett a Metro áruház felé tartó BMW vezetője is. A mögötte érkező Fiat áruszállító vezetője viszont Későn vette észre a megálló járművet és akkora lendülettel hajtott a hátuljába, hogy később le kellett vontatni a Fiatot a BMW-ről. 

 A vétlen autóvezető járművében utazó gyermeket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

A BMW első útja az új tulajdonosnál, aki vétlen volt a balesetben

– Nagyon dühös vagyok. A gyermekem kórházban, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele – mondta feldúltan a BMW-t vezető férfi. – Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átiratva, csak a szerződés van meg. 

A Fiat vezetője lenézett a megcsördülő telefonjára, hogy ki keresi...

 A Fiat vezetője bocsánatot kért a BMW sofőrjétől.
 -Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám – mondta a férfi, aki akkor még nem tudta, hogy a BMW-ben utazó gyermek megsérült-e.

rf6

Ennek komoly jelentősége volt, hiszen ha a Fiat vezetője sérüléses balesetet okoz, akkor a vezetői engedélyét is bevonták volna. A BMW-ben utazók azonban használták a biztonsági öveiket és a gyermek nem sérült meg. Így az okozó pénzbírságot és büntetőpontokat kapott.

rf5

Fontos megjegyezni a sofőröknek, hogy mobiltelefon-használat közben többszörösére nő a baleset esélye.

A baleset mindkét irányban kilométeres torlódást okozott, a forgalmat rendőrök irányították.

rf7

Egy 90 km/órával közlekedő autó 2 másodperc alatt 50 métert tesz meg “vakon”, amíg a sofőr a mobiltelefonjára pillant. Az útra visszanéző sofőrök átlagos reakcióideje egy másodperc, amíg felfogják, hogy akadály van előttük és a fékre lépnek, tehát a példánkban szereplő jármű 75 métert haladt anélkül, hogy a sofőr fékezett volna és a fékút (30-35 méter) még csak ezután jön…

Angol nyelvtudás nélkül is érthető kampányfilm

Jól szemlélteti az alábbi közlekedésbiztonsági kampány, hogy mit jelenthet két másodpercnyi figyelmetlenség.

Hatalmas felelőtlenség 2-3 másodpercre is levenni szemünket az útról, ha autót vezetünk

112press.hu

Megosztás

Related posts