Kásler az orvosokra tolná a kórházi kiürítések felelősségét

Megosztás

„Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével” – mondta a miniszter.

Pintér Sándorral nagyon régi, mindkettőjük számára gyümölcsöző munkakapcsolata van Kásler Miklósnak. A humántárca vezetője erről az Emmi Facebook-oldalán indított videósorozatban beszélt. Kásler a régi jó kapcsolatra hivatkozva kérte fel Pintért, hogy szervezési tapasztalataival segítsen áttekinteni az egészségügy struktúráját és lehetséges átalakításának lehetőségeit. 

Kásler arról is beszélt, hogy élete végéig köti a hippokratészi eskü, amelynek legfőbb törvénye, hogy a beteg érdeke az első. A járvány idején a miniszteri rendeleteket annak szellemében küldte ki, hogy minden beteget el kell látni, akinek ezt megköveteli az állapota. 

„Nyilvánvaló, hogy nem én bonyolítok le százmillió orvos-beteg találkozót, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével” – jelentette ki a Kásler, aki szerint ha valaki úgy érzi, nem kapott megfelelő állátást, forduljon a kórházi igazgatójához, a betegjogi képviselőhöz, vagy akár az Emmihez. Kásler nemrég még azt is állította, hogy nem hangzott el olyan miniszteri utasítás, hogy ágyakat kellene kiüríteni. 

A miniszter most arról is beszélt, hogy szerinte a járvány minden pillanatában az egészségügyi dolgozók, a szociális dolgozók, valamint az érettségi alatt a diákok és a tanárok is megkaptak minden védőfelszerelést, amelyek használta indokolt volt. 

Index.hu

Megosztás

Related posts