Nagy balhé körvonalazódik a fiatal nő ügyében, aki agyhártyagyulladást kapott, a kórházak nem fogadták, végül meghalt

Megosztás

Sajnos túlzás nélkül állítható, hogy elképesztő hibák sorozata vezetett ahhoz, hogy napokon keresztül nem kapott rendes orvosi ellátást a fiatal nő, akinek krónikus betegsége nem volt. Végül két napot várt a mentőre, a sokadik kórház fogadta, agyhártyagyulladása pedig ezalatt végzett vele. Vizsgálat indult, amit eddig tudunk, mélységesen felháborító.

Vizsgálatot rendeltek el az agyhártyagyulladásban meghalt 33 éves nő ügyében – tudta meg az ATV Híradó. 

Az ügy előzménye, hogy agyhártyagyulladásban meghalt egy 33 éves esztergomi nő, miután édesanyja szerint több kórház sem akarta fogadni. Az ügyet az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó szellőztette meg, aki videót forgatott a nő családjánál.

MSZP: Egy 33 éves édesanya halt meg az egészségügy leállítása miatt
A fiatal hölgynek meg kellett halnia az egészségügy leállítása miatt

Egy öt hónapos kisbaba és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül, állítja a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. A képviselő meglátogatta a gyászoló családot.

Ennek alapján a kétgyerekes családanyának krónikus betegsége nem volt, április 22-én azonban fejfájás, szemgödri fájdalom kezdte gyötörni, majd belázasodott, de nem köhögött. Ezután hiába kért az őt telefonon diagnosztizálni igyekvő háziorvosa azonnali koronavírustesztet, több nap eltelt, ami alatt a fiatal asszony állapota romlott, és semmilyen orvosi ellátást nem kapott.

Ráadásul a mentősök érkezésére 48 órát türelmesen váró nő szerint a koronavírusteszt végül negatív lett, ám csak napokkal később, a mentők érkezése után válhatott világossá, hogy lánya súlyos agyhártyagyulladással maradt ellátás nélkül a járványügyi vészhelyzet idején. A nő gyászoló édesanyjának elmondása szerint a centrális hányással szenvedő lányával ráadásul vissza kellett fordulnia a Székesfehérvárra induló mentőnek, majd 

PEDIG CSAK A NYOLCADIK KÓRHÁZ FOGADTA, ÉS ÖSSZESSÉGÉBEN 117 KILOMÉTERT UTAZTATTÁK A BETEGET.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére közölte: az ügyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatot rendelt el, ám arról csak lezárulta után adnak információt. Hozzátették azt is, az egészségügyi ellátások lépcsőzetes visszaállítása folyamatosan zajlik, a kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

Itt most vajon Soros György, Karácsony Gergely, esetleg Brüsszel lesz a hibás?

Index.hu

Megosztás

Related posts