Már hétfőn kinyithatnak a bölcsődék és óvodák

Megosztás

Vasárnap ismét megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ezúttal Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentései bizonyultak a legérdekesebbnek, kiderült ugyanis, hogy a vidéki bölcsődék és óvodák május 25-én, a fővárosiak pedig június 2-án nyithatnak majd ki, az iskolákban viszont a tanév végéig marad a digitális munkarend. Emellett szó esett a legfrissebb fertőzési és halálozási adatokról, valamint az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseiről is, Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója pedig a szubjektív tapasztalatairól beszélt a járvánnyal kapcsolatban.

Újabb 28 embernél mutatták ki a vírust. Összesen 1690-en gyógyultak már meg a beazonosított fertőzöttek közül.

A sajtótájékoztató elején ezúttal Gál Kristóf ismertette a reggel közölt adatokat, melynek értelmében újabb 28 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3741-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt újabb 4 krónikus beteg, ezzel 486-ra emelkedett az elhunytak száma. 1690-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, így az aktív fertőzöttek száma tizeneggyel 1565-re csökkent.

Gál után Maruzsa vette át a szót, aki elmondta, a járványügyi helyzet javulásával az egész világon az újraindítás került előtérbe, kellő óvatossággal ők is ezen dolgoznak, ennek értelmében pedig

MÁJUS 25-ÉN A VIDÉKI BÖLCSŐDÉK ÉS ÓVODÁK, JÚNIUS 2-ÁN PEDIG A FŐVÁROSIAK IS ÚJRANYITHATNAK.

Az iskolákban a tanév végéig érvényben marad a digitális munkarend, a tanév hossza sem változik meg, június 2-ától azonban újra használhatóvá válnak az iskolaépületek, így intézményi döntés után kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést lehet majd rendezni itt is. Erről akár tantárgyanként is születhet majd döntés, az egész pedig Maruzsa szerint elsősorban a gyerekek érdekét szolgálja majd. A kiscsoportok létszámáról nem lesz központi szabály, helyi adottságoknak megfelelően lehet majd ezt kialakítani. Emellett június 2-a és 26-a között minden iskolában meg kell majd szervezni a gyermekek felügyeletét, így mostantól mindenki a saját intézményébe mehet majd. Ha valaki nagyobb távolságra járt az otthonától, azt helyben is kell majd fogadni.

index.hu

Megosztás

Related posts