Borzasztóan kevés zöldséget és gyümölcsöt eszik a magyar

Megosztás

Míg az olaszok 85 százaléka naponta eszik gyümölcsöt, addig a magyarok közel sem fogyasztanak eleget: az Eurostat legújabb adatai alapján a népesség csak 40 százaléka eszik minden nap gyümölcsöt, az EU tagállamai között a legrosszabb 4 között szerepelünk. Zöldségfogyasztásban pedig abszolút a legrosszabb helyen vagyunk:

a magyarok csupán 30 százaléka eszik minden nap zöldséget,

ez az arány a románok és a litvánok között is több mint 40 százalék.

A megfelelő tápanyagbevitel és az egészséges étkezés erősíti az immunrendszerünket, így általában is, de a koronavírus-járvány ideje alatt is elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége is arra figyelmeztet, hogy az egészséges táplálkozás fokozza a szervezetünk ellenálló képességét.

Az pedig, ha nem eszünk elég zöldséget és gyümölcsöt, messzire vezet:

nagyobb eséllyel fordulhatnak elő szív- és érrendszeri betegségek, a kettes típusú cukorbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések előfordulásának is nagyobb a kockázata.

Ne ijedjünk meg, ha a koronavírus-járvány miatt csak heti egyszer megyünk bevásárolni és így nincs otthon mindig friss gyümölcs és zöldség: a bennük lévő ásványi anyagok, vitaminok és rostok a konzerv és a gyorsfagyasztott változatban is megtalálhatóak.

Megosztás

Related posts