Ez nem semmi: 300 milliót találtak az út közepén, majd egy szó nélkül visszaadták

Megosztás

Elképesztő becsületesség egy amerikai család részéről, amikor autózás közben zsákokban több, mint egymillió dollárnyi pénzkötegekre bukkantak. Emily Schatzék azonban nem is gondolkodtak, azonnal visszaadták a véletlenül elhullajtott, hivatalos helyről származó pénzt.

Szombat délután egy virginiai család a semmi közepén autózott éppen, amikor az út közepén egy nagy fehér zsákba botlottak. Mivel kis híján balesetet szenvedtek, azonnal megálltak, hogy megnézzék, mi állta útjukat. Pár méterrel előrébb aztán egy másik zsák is az úton hevert, és ekkor már igazán kíváncsiak voltak, így a zsákokat az autójuk platójára dobták és továbbhajtottak.

Nem sokkal később felnyitották a zsákokat, amikben több kisebb műanyag zacskóban nagy mennyiségű készpénz lapult. Végül kiderült, hogy összesen közel egymillió dollár (319 millió forint) találtak és Emily Schatzék ahelyett, hogy nyugodtan zsebre tették volna a minden bizonnyal jövőjüket bebiztosító vagyont, értesítették a rendőrséget.

A helyi seriffi hivatal szerint a pénz az amerikai postáé, és éppen a bank felé tarthattak a pénzzel, amikor a teherautóból kipottyanhatott ez a pár zsák.

AZ, HOGY VALAKI ANNYIRA BECSÜLETES, HOGY KÉPES KÖZEL EGYMILLIÓ DOLLÁRT VISSZAADNI, NAGYON RITKA.

– idézi a WTVR nevű helyi televízió a seriffi hivatal szóvivőjét.

Emily Schatz azt nyilatkozta, hogy bár lett volna helye családjában a pénznek, egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejükben, hogy szó nélkül eltegyék.

– Azt tettük, ami helyes és visszaadtuk, mert ez a pénz nem a miénk – mondta a becsületes asszony.

Kár, hogy a mai világban már csak a kisemberek között találhatunk ilyen szintű becsületességet. A híradásokban nem szerepelt, úgyhogy csak remélni tudjuk, hogy a megtalálót némi jutalomban azért részesítették a hatóságok.

Borsonline.hu

Megosztás

Related posts