Nyárra elkészülhet az avasi templom

Megosztás

A belső térben viszont már most vasárnap instentiszteletet tartanak.

Vadonatúj zsindelytető és hófehér falak, így néz ki jelenleg kívülről az Avasi templom . A város történelmében kiemelten fontos műemlék felújítása még az elmúlt évben kezdődött, ami azóta folyamatosan tart. Munka viszont még mindig bőven akad, a templom belsejében jelenleg is dolgoznak a kivitelező szakemberei, mondja Hangó István, a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkipásztora.

-Jelenleg az új lépcsősoron dolgoznak, ami nagyon fontos szerepet tölt majd be később, hiszen ezen lehet majd feljutni az épület padlásterébe, ahol a templom több száz éves, egyedi tetőszerkezete is láthatóvá válik – mondta.

A lépcső elkészítésével várhatóan még a hét második felében végez a kivitelező, ezt követően megkezdődhet a templomtér takarítása is. Ez már csak azért is fontos, mert a kedvező járványügyi helyzet, a megbetegedések és az aktív fertőzöttek számának jelentős csökkenése ismét lehetővé tette az istentiszteletek megtartását. Azokat viszont jelenleg csak a templomokban, vagy szabadtéren lehet megtartani, a gyülekezeti termekben ugyanis nem lehet tartani a most elvárt távolságot.

A cikk a Minap.hu oldalon olvasható teljes terjedelmében.

Megosztás

Related posts