Felújítják a lillafüredi erdei vasutat

Megosztás

Elkezdődött a Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése, a munkaterületet a napokban adta át a társaság a kivitelezőnek – tájékoztatta a Minap.hu oldalát az Északerdő Zrt. 

A következő hónapokban felújítják és kibővítik a Miskolc-Dorottya utcai állomás épületét. A munkavégzés ideje alatt az utasok a peront használhatják a szerelvényekre való fel- és leszálláskor, jegyváltásra lehetőséget átmenetileg konténerben biztosítanak. – A majláthi telephely kisvasút-irányításban érintett épületei vasút- és munkabiztonsági, továbbá energiahatékonysági szempontok alapján komplexen megújulnak. Lillafüreden, az Ökoturisztikai Központban korszerűsítjük a térburkolatot, az előtetőt, valamint a vizesblokkot – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Garadnán rendbe teszik a végállomás környezetét, az Erdészeti Múzeum épületét, és Garadna Grund elnevezéssel egy pihenőparkot alakítanak ki, melyben különböző erdészeti- és kisvasút tematikájú játszótéri elemeket helyeznek majd el. A hegyoldal alján levő Szövetség-forrás környezete is megújul. A forrás alatt egy kis amfiteátrum kap helyet, ahol különböző bemutatókat, rendezvényeket lehet lebonyolítani. A teljes beruházás előreláthatóan 2021 tavaszára készül el. A fejlesztést a kormánytól kapott támogatásból valósítja meg az Északerdő Zrt.

Minap.hu

Megosztás

Related posts