A fideszes Nagy Ákos saját városát támadja, Erdei Sándor Zsolt nyílt levélben válaszol

Megosztás

Az önkormányzati választásokon mandátumot szerzett Nagy Ákos igyekszik megfelelni a szerepnek, amelyet a kormánypárt ráosztott Miskolcon: az összes lehetséges fórumon mocskolja a megyeszékhely jelenlegi vezetését. A támadásra előbb a Velünk a Város Frakció válaszolt, majd Erdei Sándor Zsolt is nyílt levelet intézett a képviselőhöz.

Nagy Ákos az elmúlt napokban magasabb fokozatra kapcsolt: az Origótól a Magyar Nemzetig, az Észak-Magyarországtól a Boonig a jelenlegi városirányítást kritizálja. A legutóbbi akciójában (nyitóképünkön) a listán a frakcióba került Hollósy Endre András, és az a Deák-Bárdos Mihály is mellé állt, aki fél éve csak az ellenzéki jelölt gyanús visszaléptetésével tudott a közgyűlésbe kerülni.

A hulladékproblémára kihegyezett sajtótájékoztatókra és közleményekre reagálva a Velünk a Város kijelentette, “az önkormányzati képviselő azt a hamis látszatot – egyszerűbben fogalmazva hazugságot – próbálta kelteni, hogy a szemét most keletkezett”. 

“Ha Nagy Ákos ismerné körzetét, vagy beszélt volna a körzet előző képviselőjével Hubay Györggyel, tudhatná, hogy a szemét Kriza Ákos és embereinek uralkodása alatt keletkezett. Mára jól látszik, az előző városvezetés hiába turnézott a kampányban azzal, hogy felszámolta a miskolci szegregátumokat, hiába állította, hogy a Hideg-sor kolóniáit megszüntette, hétfői sajtótájékoztatójával a miskolci Fidesz-KDNP bebizonyította, a kampány alatt csak megtéveszteni próbálta a miskolciakat. Szerencsére nem sikerült” – írják.

A város megtisztítását a kezdetektől a szívén viselő Erdei Sándor Zsolt nyílt levélben fordult Nagy Ákoshoz, melyben több érdekes összefüggést is felvet a szemétüggyel, és a hozzá kapcsolódó politikai támadásokkal kapcsolatban. Az írást változtatás nélkül közöljük.

Erdei Sándor Zsolt és csapata már tavaly ősszel nekilátott a miskolci illegális szemétlerakók felszámolásának, azóta 150 köbméter hulladék tűnt el Miskolc területéről

*

Mélyen Tisztelt Nagy Ákos Képviselő Úr!

Szeretném tájékoztatni, hogy a 12. választókerület, melynek én ősztől önkormányzati képviselője lehettem, az ön lakájmédiában megjelent aggódó szavai ellenére a lehető legjobb kezekben van. Kérem, a saját tehetetlenségét ne vetítse egész Miskolcra!

A takarítás, a szemétszedés itt folyamatos, eddig körülbelül 150 m³ hulladékot távolítottunk el a területről. Ennek menetét, folyamatát igénye szerint szívesen megosztom képviselő úrral, hogy a Domb utca környékén ön is alkalmazni tudja. Biztosan emlékszik, sok krumpli és boríték elment ott tavaly állítólag. Félve kérdezem: nem lehetne kampányon kívül is szorosabban együttműködni a lakossággal? Gondolom mást is várnának a miskolciak, mint négyévente egy kis alamizsnát.

A választók szerint sajnos nem sokat látni önt a körzetében, talán ezért kerüli el a figyelmét a rengeteg fennmaradt választási plakátja is, melyet fél év alatt sem sikerült leszednie. Talán, ha többet megfordulna az önnek bizalmat szavazók körében, akkor elindulhatna ott is egy szemétgyűjtési folyamat. Igaz, munka van benne, sokkal több, mint sajtóközlemények fogalmazásában, sokkal több vesződséggel jár, mint interjúkat adni kirendelt újságíróknak, de higgye el, megéri.

Ön foggal-körömmel, kamujelölteket indítva is ragaszkodott 2018-ban, az időközi választásokon a körzete megnyeréséhez, hát tegyen végre az ott élőkért!

Ne vagdalkozzon, vegye észre, hogy jelenleg leginkább a fideszes körzetekben probléma a szemét.

Nem hallottam például arról, hogy kereste volna például a MiReHuKöz vezetőjét, pedig érdemes, tegye meg, kérem! Képviselői keretéből is ajánlhat fel szemétszállításra! Az ön kezében van minden eszköz, hogy megoldja a problémákat, csinálja hát – ne csak központi keretből osztogassa a maszkjait, az most kevés ide!

Miskolc összefogást, egységes erőt kívánna, hogy megmeneküljön az önök által nagyon várt csődtől. Jelenleg úgy áll, a Fidesz szívesen látná összeomlani szeretett városunkat, hogy csődbiztost kijelölve, esetlegesen a már a polgármesternek is alkalmatlannak nyilvánított Alakszai “Világutazó” Zoltán, vagy esetleg ön kerüljön a helyére. Kiss János ugye már nem vállalná, ő kapott egy zsírban tocsogó állást a főnökétől… Ez lenne esetleg az ön jutalma, ezért igyekszik annyira?

Miskolc többet érdemel. Képviselőkből is. Ahogyan a tavaly csúfosan elbukott választásuk oszlopon ragadt plakátmaradványán olvasható, stabilitás, biztonság, kiszámíthatóság kellene. De micsoda véletlen, pont ez a három nem jellemző ma a Fidesz-KDNP-re. Az itt lakók olyan politikusokat akarnak, akik tenyerüket dörzsölve nem a város csődjét várják, hanem kiállnak értünk a kormánynál. Akiknek előrébb való a lokálpatriotizmus, mint a politikai tőke.

Ön, tisztelt Nagy Ákos úr, sajnos nem ilyen ember. A Fidesz helytartója városunkban, és bármire képes lenne, hogy megint ugyanazok legyenek Miskolc vezetői, mint az elmúlt kilenc évben.

Ezt már bebizonyította a 2018-as időközi megválasztásán, amit sokan minden idők legaljasabb politikai kampányának ismernek.

De mi nem fogjuk hagyni önöket, hogy újra gigantikus összegekkel adósítsák el a várost. Miskolcnak így is 70 milliárdja bánja a kormánypárti rémuralmat.

Elég volt, és erről a település választópolgárai világos üzenetet küldtek önöknek 2019 októberében. Megunták a fideszes önkényt, a pökhendiséget, a fölényeskedést, a gáncsoskodást.

Kívánok önnek további, saját erőből elért képviselői sikereket, már amennyiben hajlandó végre a kampánycélú maszkosztogatás helyett kilátogatni a körzetébe.

Ha nem tudja merre van, szívesen megmutatom…

Erdei Sándor Zsolt

önkormányzati képviselő

Miskolc, 12. választókerület

*

Elhagyott választási plakátok tavalyról – ez a szemét miért vajon miért nem bántja a képviselő szemét?

Megosztás

Related posts