Ezek voltak Szilágyi István utolsó szavai a gyilkosság előtt

Megosztás

A népszerű magyar színész brutális gyilkosság áldozata lett májusban. Özvegye végre megtörte hallgatását és borította a bilit. Részletesen elmondta, hogyan zajlottak a halálos esemény előtti utolsó percek.

Joli néni még ma is nehezen beszél a május 3-i végzetes reggelről, amikor fia rátámadt az őt nyugtatni próbáló Szilágyi Istvánra – már nem először, de most utoljára. Az özvegy szerint férje csak önmagától szerette volna megvédeni az őrjöngő Pétert, amikor elszabadult a pokol…

Ahogy arról a Ripost szombaton beszámolt, Szilágyi István özvegye részletesen elmondta a rendőröknek, hogy fiuk, Péter mit tett az apjával, és azt is hozzátette, miért változott őrjöngő szörnyeteggé a 49 éves férfi. Iszonyúan nehéz döntés lehetett, hiszen az özvegynek saját fia ellen kellett vallania, de mint mondta, „így lesz igazságos Pistával szemben”.

Joli néni most nyíltan beszélt rémtett előzményeit és a tragédia előtti pillanatokról – Szilágyi István utolsó másodperceiről az életben.

– Péter napok óta nem volt jól, mert elfogytak a gyógyszerei. Szombaton már megőrült és kárt tett magában. A saját fejét verte az ágykeretbe, amivel csúnya sérüléseket okozott magának. Akkor még sikerült őt szép szóval megfékeznünk, de másnap kora reggel kezdődött elölről a roham – kezdte Joli néni, aki még két héttel a rémségek után is beleborzong az emlékezésbe, hiszen szemtanúja volt, amint Péter a csitítás és kérlelés ellenére is rátámadt Szilágyi Istvánra, majd meggyilkolta.

– Ahogy a rendőrségi vallomásomban is mondtam, Péter vasárnap reggel is a gyógyszerét kereste, de nem volt pénzünk kiváltani a receptet, és már az én nyugtatóim is elfogytak. Ugyanaz kezdődött, ami egy nappal korábban. Pista szépen, csendben szólt hozzá, nem veszekedett, csak szerette volna megvédeni a fiunkat önmagától. Ekkor Péter nekiugrott és ütlegelni kezdte az apját, majd egy pillanattal később felkapta az első keze ügyébe kerülő tárgyat, egy kalapácsot és…” – csuklott el a hangja az özvegynek, aki szerint a színész túlélhette volna a kegyetlen támadást, ha a fiú leáll, de nem így történt.

– Pista még az ütés előtt annyit tudott mondani: „Ne csináld, fiam!”, de többre már nem maradt ereje. Ezek voltak az utolsó szavai. Másodpercek alatt zajlott le minden. Pista a földre esett, Péter pedig még ráugrott. A férjemnek pacemakerje volt, ami szerintem ekkor leállt. Talán ha ott sikerül őt megfékeznem, a férjem még ma is él, de nem tudom… – mondta Joli, akinek innentől csak ködös emlékei maradtak a rendőrség megérkezéséig.

– Arra emlékszem, hogy kirohantam a házból, egyenesen a szomszéd kisboltig és kiabáltam, hogy hívjanak mentőt és rendőröket. Közben egy fiatalember berohant a házba és letépte Pétert az apjáról. Aztán már csak a szirénákra emlékszem – mesélte könnyeivel küzdve az idős asszony, aki a tragédia óta csak nyugtatóval képes aludni, mert fél, hogy álmában újra át kell élnie a történteket.

Borsonline.hu

Megosztás

Related posts