Rendőrautóra tepertek egy piroson áthajtó biciklist – a rendőrök szerint rájuk támadt és hazudozott az ellenszegülő nő

Megosztás

Mostanában nem éppen a legjobb színben tűnik fel a rendőrség Magyarországon, az elmúlt héten olyan ellenzéki hangnemet megütő “rémhírterjesztőket” fogtak el, akiket órákon belül el is kellett engedniük, mivel nem történt bűncselekmény. Ezúttal egy túlkapás gyanúja merült fel, de melyik félnek van igaza?

A rendőrség ugyanis teljesen más szemszögből kezd hozzá a történethez, szerintük a biciklis hölgy ellenszegült a rendőri intézkedésnek, nem állt meg a felszólításra, majd rátámadt a zsarukra. Mindenki döntse el, kinek ad igazat. Az intézkedés mindenesetre enyhén szólva nem néz ki jól, különösen az elmúlt hetek nem igazán jogállami fellépéseit követően.

Szombaton dél körül Budapesten, a Bartók Béla úton figyelt fel egy olvasónk arra, hogy rendőrök intézkednek egy piroson biciklivel áthajtó nővel szemben. Az intézkedésről videót is készítettek, miután a láthatóan sokkos állapotba került nőt a motorháztetőn bilincselik meg azután, hogy nem igazolta magát. A videón az előállítást láthatjuk, az előzményeket nem vette fel olvasónk.

A rendőri intézkedést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Az intézkedés az olvasó beszámolója alapján nem állt arányban azzal, ahogy a pánikoló nő viselkedett. A videón hallatszik, ahogy valóban a szakszerűségen túlmutató hangnemben kiabál a pánikoló nővel a rendőr: 

Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!

Az Index olvasójának elmondása szerint az eljáró rendőrök és az ordító nő megdöbbentette a járókelőket. A végig segítségért kiáltó nőt végül megbilincselve elvitték. A videón nem látszik, de olvasónk szerint további négy rendőrautó érkezett a helyszínre. 

A videóból nem tudjuk, hogy pontosan mi történt az intézkedés előtt, hogy viselkedett a nő az intézkedő rendőrökkel az előállítása előtt, és mi indokolhatta a rendőrök ilyen fellépését. 

A rendőrség reagált megkeresésünkre. Tájékoztatásuk szerint 2020. május 16-án 11 óra 35 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei intézkedtek egy kerékpáros nővel szemben, mert a kerékpáros áthajtott a piros jelzésen a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

A nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani. Nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be. Elmondásuk szerint a nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált, és az egyik intézkedő járőrt megrúgta. A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Az intézkedés alá vont nő a valódi személyazonosságát csak a rendőrautóban közölte. Az intézkedés során a  nőnek személyi sérülése nem keletkezett.

A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt.

Index.hu

Megosztás

Related posts