Varga Judit a tévesen elfogott rémhírterjesztőkről: „Előfordul, hogy a hatóság téved”

Megosztás

Ennyivel intézte el az igazságügyi miniszter, hogy az elmúlt napokban két olyan embert is előállított a rendőrség, akikről kiderült, hogy mégsem terjesztettek rémhíreket.

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az ATV-ben arról, hogy rémhírterjesztés miatt két férfit is előállított a rendőrség, miután bírálták a kormány koronavírus elleni védekezését. Az igazságügyi miniszter szerint előfordul, hogy a hatóság téved.

A napokban rémhírterjesztésre hivatkozva 24 órán belül két embert is előállított a rendőrség: kedden egy Szerencs közelében élő nyugdíjasnál, Kusinszki Andrásnál egy Facebook-bejegyzés miatt tartottak házkutatást, lefoglalták a számítógépét is. Majd hasonló okból rabosították Gyulán a helyi Kossuth Kör vezetőjét, Csóka-Szűcs Jánost. Kusinszki esetében az ügyészség már korábban kimondta, hogy nem történt bűncselekmény, aztán a másik férfinél is bebizonyosodott, nem terjesztett rémhírt.

A koronavírus megjelenése előtti években – egész pontosan a 2013 és 2018 júliusa közötti időszakban – egyébként egyetlen ilyen bűncselekményt sem regisztráltak Magyarországon: ha akadt is néhány feljelentés, vádemelésig egyik ügy sem jutott el.

Index.hu

Megosztás

Related posts