Kihallgatták a nyomozók a zsarolással vádolt fideszes országgyűlési képviselőt

Megosztás

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást Boldog István ügyében, akit már ki is hallgattak  gyanúsítottként csütörtökön. Boldog mentelmi jogát április 6-án, vagyis több mint egy hónapja függesztették fel.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a héten az országgyűlési képviselő lakóhelyén kutatást tartott, ennek során, írják, „bizonyítási eszközöket foglaltak le”. A fideszes politikus a közlemény szerint a gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást,

tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen”.

Boldog István korábban azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete.

A rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit,

amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc embert hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

A Boldog jobbkezeként emlegetett egykori munkatársat, Fehér Petrát tavaly decemberben tartóztatták le. A nő őrizetbe is került, de azóta kiengedték, a bíróság négy hónapra elrendelte a bűnügyi felügyeletét.

A Boldog-ügyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő robbantotta tavaly október elején, azt állítva: többektől úgy hallotta, hogy a fideszes politikus lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit, hogy csak akkor kaphatnak uniós támogatást, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat.

hvg.hu

Megosztás

Related posts