Ők lehetnek a Fidesz új képviselői a lemondott politikusok helyett Miskolcon

Megosztás

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a miskolci közgyűlés padsoraiban annak ellenére élénk mozgás kezdődött, hogy a járványhelyzetre tekintettel nem is ülésezik a testület. A Fideszt azonban ez sem zavarja, hogy a hétfős frakciójában csendben két személycserét is lebonyolítson.

Legutóbb Glatz Katalin jelentette be a távozását magánéleti indokokra hivatkozva, előtte pedig Kiss János intett búcsút a hivatalnak egy miniszteri biztosi pozícióért. A logika szerint e helyükre azok a jelöltek kerülhetnének, akik a kormánypárt önkormányzati választási listáján következnek, azaz a legesélyesebb négy jelöltnek Kozma István Jánosnét, Seresné Horváth Zsuzsannát, Kovácsné Budai Mártát és Katona Ferencet látták a hozzáértők.

Időközben kiderül, négyük közül valószínűleg csak az a politikus kap lehetőséget, aki ősszel a 6. számú választókörzetben kikapott Szilágyi Szabolcstól, mert az avasiak a Velünk a Város Egyesület jelöltjét találták alkalmasabbnak saját képviseletükre. Kozma István Jánosné fél évvel ezelőtt Kozma Istvánné Teriként került fel a választási plakátokra, és arról vált ismertté, hogy a többi párttársához hasonlóan olcsó krumplit, almát, zöldséget árult az ott élőknek. Azóta nem sok aktivitást láthattunk tőle, de az szembetűnő, hogy előszeretettel osztja Facebook-oldalán a kormánypárti propagandát, különösen Csöbör Katalin bejegyzései csordulnak túl nála.

A boldog békeidőkben még bátran lehetett gyerekekkel kampányolni, 2014-ben ki is használta a lehetőséget a fideszes politikusasszony

Képviselőtársához képest Szécsényi Marianna neve elsőre meglepetésnek tűnhet, hiszen ő mindössze az utolsó előtti, 20. helyet kapta a Fidesz-KDNP kompenzációs listáján tavaly ősszel. Talán biztosak voltak abban, hogy területén, Miskolc 2-es választókörzetében megint képes lesz nyerni, de nem így történt: Cseléné Figula Edina megverte őt Martinkertvárosban és Szirmán. Amit tudni lehet a feltehetően mandátumhoz jutó politikusról, az az, hogy tősgyökeres szirmai, minden a városrészhez köti. Legfontosabb célja a programja szerint az volt, hogy, hogy Martinkertváros és Szirma még inkább Miskolc szerves része legyen.

Szécsényi Marianna egyébként a korábbi ciklusban a városi Rendészeti Bizottság elnöke lett, miután Hubay György korábbi elnököt országgyűlési képviselővé választották. Bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a neve korábban felmerült, mint egy Csöbör Katalin helyett induló országgyűlési képviselőjelölt.

Az előző ciklusban képviselőként és rendészeti bizottsági elnökként is a fideszes érdekeket szem előtt tartó politikus Facebook-oldala tanusága szerint szintén nem vetette meg a kampányban a krumpli- és zöldségvásárokat, de ez nem volt elég a választókörzet szavazőinak elcsábításához

Megosztás

Related posts