Felfüggesztett börtönnel és pénzbírsággal megúszhatja a pedofil Kaleta Gábor

Megosztás

Felfüggesztett börtönt kapott pedofilügye miatt Kaleta Gábor – számol be saját értesülésre hivatkozva a Blikk. A volt perui nagykövetet tárgyalás mellőzésével

1 év, 2 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 540 ezer forintos pénzbüntetésre kötelezte

a Budai Központi Kerületi Bíróság múlt csütörtökön.

A volt perui nagykövet tárgyalására eredetileg márciusban került volna sor, ám a koronavírus-járvány miatt a bíróságokat is bezárták, ezért az ő perét is el kellett napolni. Így Kaleta újságírókkal sem találkozott a bíróság folyosóin.

A tárgyalás mellőzését egy, a veszélyhelyzet idejére kiadott kormányrendelet tette lehetővé,

ami az enyhébb bűncselekmények esetén megengedi, hogy a bíróság pusztán az ügyiratokból meghozhassa döntését büntetővégzés formájában. 

A döntés nem jogerős, az ügyészség tárgyalás tartását kérte Kaleta terhére, súlyosításért.

Kaleta 2019 tavaszán bukott le egy nemzetközi pedofilhálózat elleni nyomozás során, amit az amerikai hatóságok végeztek. A volt nagykövet számítógépes eszközein több mint 19 ezer, gyerekkorúról készített pornográf képet foglaltak le. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. 

Kaleta 2001 óta állt a külügyminisztérium alkalmazásában, egyszer sem bukott le az átvilágítások során. Azt a kormányzat nem árulta el, hányszor világították át, de azt megerősítették, hogy a kinevezésekor mindenképpen átesett az öt évre érvényes átvilágításon.

168ora.hu

Megosztás

Related posts