Meddig tart a tanév? Egyre valószínűbb, hogy idén már nem térünk vissza az iskolákba

Megosztás

Amikor a veszélyhelyzet hazánkban is elkezdődött március közepén, még csak két hétre küldték haza a gyerekeket a közoktatási intézményekből, de halványan már sejteni lehetett, hogy jóval hosszabb lesz a kényszerű korlátozás időszaka. Most a kormánytól várja mindenki, hogy mondja már ki, mi lesz a tanévvel.

A múlt heti interjúkat hallva egyértelművé vált, hogy a miniszterelnök is valószínűtlennek tartotta a személyes jelenlétet megkövetelő oktatás újraindítását. A Civil Közoktatási Platform (CKP) szerint a tantermi oktatást két hétre újraindítani járványügyi szempontból kockázatos, szervezésileg megvalósíthatatlan. Gazdasági szempontból nem jelent megoldást, oktatási haszna pedig kétséges – idézi a szervezet közleményét az eduline.hu.

A CKP Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában elhangzottakra reagált. A miniszterelnök is valószínűtlennek tartotta a személyes jelenlétet megkövetelő oktatás újraindítását.

A digitális munkarend alatt az értékelés folyamatos volt, az egyéni lemaradások pótlására ez a rövid idő a többiek tanítása mellett nem ad lehetőséget.  A szülők munkába állásához pedig nemcsak erről a két hétről, hanem az egész nyárról kell gondolkodni

– teszik hozzá. Ezért a szülők, a tanulók és a tanárok érdekében haladéktalanul szükséges a tanév végéig tartó munkarend hivatalos bejelentése.

Kiemelik, a tanévzárásról gondolkodva nem feledkezhetünk meg azokról, akik a digitális oktatásban nem vagy nem kellő mértékben tudtak részt venni. Számukra lehetőséget kell biztosítani egyéni vagy kiscsoportos foglalkozással az elmaradások pótlására, a bukás elkerülésére, a jegyek kijavítására. Továbbá sürgősen meg kell határozni nyári gyermekfelügyelettel kapcsolatos lehetőségeket és kötelezettségeket.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts