Soros György szerint Orbán diktátort csinált magából a járvány alatt

Megosztás

A magyar származású milliárdos hosszú interjúban mesélt a koronavírus-járvány Európát is érintő hatásairól, megjegyezve, igen nagy krízisről van szó.

Mozgó célpontra próbálunk lőni, mert a vírus maga gyorsan változik, az oltás pedig még messze – ezt mondta Soros György a Project Syndicate oldalán megjelent interjúban, amelyben a koronavírus-járvány (várható) hatásairól is kérdezték.

Soros szerint a járvány kezdete óta megváltozott a világ, és annak elvonultával semmi nem lesz olyan, mint azelőtt. A magyar származású milliárdos úgy vélekedett, a pandémia idővel ugyan közelebb hozhatja egymáshoz a nemzeteket, de az emberekben most félelem uralkodik.

A félelem miatt pedig hajlamosak vagyunk egymásnak is ártani.”

Amikor az üzletembert az Európai Unió jövőjéről kérdezték, úgy fogalmazott: nagyon aggasztja a közösség túlélése. Az EU szerinte egy hiányos unió, mert a létrejöttének folyamata soha nem fejeződött be – ez pedig kivételesen kiszolgáltatottá teszi Európát, sebezhetőbbé, mint az Egyesült Államokat. „Az igazságszolgáltatás kerekei lassan mozognak, szemben az olyan fenyegetésekkel, mint a koronavírus.”

Soros az interjúban név szerinti említette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is,

aki szerinte a járvány miatti veszélyhelyzetet kihasználva diktátorrá neveztette ki magát,

miközben a foglyul ejtett parlamentet arra használják, hogy ez európai jogokat egyértelmű sértő rendeletet fogadtassanak el. A milliárdos ez alatt a sokak által kritizált felhatalmazási törvényre gondolt.

hvg.hu

Megosztás

Related posts