Petíciót indítottak a Csíki Sör szexista reklámja miatt

Megosztás

Addig bojkottálnák a céget és termékeit, amíg nem vonják vissza és kérnek bocsánatot.

„Ilyet még tuti nem láttál! Mit csinálnak a csajok karanténban?” – így vezeti fel a legújabb reklámvideóját a Csíki Sör gyártója, amely sokaknál kiverte a biztosítékot. „Szexista karanténvideóban szerepelteti női alkalmazottait a cég. Etnopornó!” – többen így fakadtak ki a videót látva, amelynek az a témája, hogy a Csíkit kortyolgatva a nők “beindulnak”. A hölgyek a videóban a nevüket vállalva szerepelnek, előbb isznak egy kortyot teljes komolysággal, székelyruhában, népzenei alapon, majd a következő képkockák némi szexuális fűtöttségről tanúskodnak.

Emiatt online petíciót is indítottak. Bojkottálom a Csíki Sört: “Bojkottálom a Csíki Sört a facebookra május 2.-án kitett hímsoviniszta, a nőket lealacsonyító, tárgyként kezelő, szexista videója miatt” – írják a kezdeményezők. A bojkott addig tart, amíg a Csíki Sör vezetősége nem vonja vissza a reklámot és nem kér bocsánatot, amiért ilyen káros üzenetet közvetít a nőkről és a székely népviseletről és a jövőben nem fogalmazza meg körültekintőbben üzeneteit. Nem kérünk a Csiki Sörből és a termékeiből! – zárul a petíció szövege.

 Lénárd András, a Csíki Sör tulajdonosa egy válaszvideóban a szexista vádakra reagálva elmondta, hogy a munkatársai szabad akaratukból szerepeltek a videóban, a cégnél pedig megbecsülik a női alkalazottakat, amit az is bizonyít, hogy a menedzsment tagjainak többsége nő.

A szóban forgó reklámfilmet IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Borsodihir.hu, Eletmod.transindex.ro

Megosztás

Related posts