Holnaptól ismét jár a kisvasút

Megosztás

Szombattól újra utazhatunk a lillafüredi és a pálházi erdei vasút járatain. Szűk két hónapnyi leállás után holnap újra zakatolnak a vonatok.

Újraindul a forgalom a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasúton – ismerhettük meg az Északerdő Zrt. közleményét a Minap.hu által.

Emlékeztetnek, a járatok a koronavírus-járvány miatt a kormány által meghirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március 17. óta nem közlekedtek.

A májusban megszokotthoz képest egyelőre korlátozott kínálattal várja utasait a két vasút. – A lillafüredi vonalon módosított menetrend szerint hétvégén napi hat, hétköznaponként pedig három vonatpár közlekedik Miskolc-Dorottya utca és Garadna között. Pálházán az eredeti menetrend szerint, de csak hétvégeken és ünnepnapokon jár négy járatpár Pálháza és Rostalló között – mondta el Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: kiemelt figyelmet fordítanak az egészségügyi szabályok szigorú betartására. Kizárólag nyitott kocsik közlekednek, és minden forduló után fokozottan fertőtlenítik azokat. Az eddigieknél több kocsi lesz a szerelvényekben, hogy az előírt másfél méteres távolság biztosítható legyen a külön utazó társaságok között.

– Utazás közben mindenkinek sállal vagy maszkkal kell eltakarnia az orrát és a száját. Az állomásokon fertőtlenítőszereket is találnak majd az utasok. Az erdei vasutak aktuális menetrendjei elérhetőek a társaság honlapján, a www.eszakerdo.hu oldalon. Mindenkitől azt kérjük, hogy tartsa be az előírásokat – hangsúlyozta Zay Adorján.

Megosztás

Related posts