Így fordítja Orbán a köpönyeget a széljárásnak megfelelően – néhány év alatt ugyanazon témákról teljesen más a véleménye

Megosztás

A csőlátású fideszes szavazók nem emlékeznek, vagy nem vesznek tudomást arról, hogy Orbán Viktor néhány évvel korábban homlokegyenest másképp vélekedett például az oroszokról, az iszlámról, vagy éppen Paksról. Remek összeállítást kaphattunk ezen pálfordulásokról.

A Fidesztől való elszakadást és eltávolodást követően kormányzati oldalról rendszeresen az a kritika éri a Jobbikot, hogy jobboldaliból baloldali párttá vált. Az Orbán-rendszerrel szembehelyezkedő, megváltozott hangnemű Jobbik rettentően szúrja a szemét a kormányzati oldalnak – mind a pozícióban levő emberek, mind az egyszerű szavazók részéről.

A Jobbik azonban most egy frappáns videóval visszaszúrt egyet és bemutatta Orbán Viktor saját egykori nyilatkozatait, szembeállítva a mostani tényekkel, hogy mekkorát fordított a miniszterelnök a köpönyegen az elmúlt években. Szerintük egy képmutató napraforgó.

Vajon ki emlékszik már arra, hogy Orbán nem is olyan régen kőkeményen kiállt az Oroszországgal aláírandó szerződések, pláne annak titkosítása ellen, vagy hogy nem is olyan régen az iszlám kultúrát ajnározta? Igaz, a kormánypárti szavazókat jó eséllyel a legkevésbé sem érdeklik ezek az “apróságok”…

Orbán, a napraforgó

Most komolyan: volt már bármi, amiben Orbán nem volt képmutató? A mai Erdogan-látogatás apropóján összeszedtük a miniszterelnök iszlámmal és kelettel kapcsolatos pálfordulásait.

Posted by Jobbik Ifjúsági Tagozat on Thursday, November 7, 2019

Pedig ez az összeállítás közel sem a teljesség igényével készült. Elég csak arra gondolni például, amikor 2008-ban, amikor a forint elszállt az euróhoz képest, csak és kizárólag a miniszterelnök hibájának titulálta és úgy vélte, csak az azonnali miniszterelnök-csere segíthet a válság megoldásában. Vajon most is így gondolja, amikor jóval rosszabbul állunk az euróval szemben?

Facebook

Megosztás

Related posts