A budapesti Városháza épületében lesz hajléktalankarantén, mert a fideszes csepeli vezetés látni se akarja

Megosztás

A főváros vezetése tudomásul veszi, hogy Csepel vezetése hátat fordít az elesetteknek, így saját épületébe fogad be olyan otthontalan embereket, akik vállalják a karantént

– közölte a Főpolgármesteri Hivatal a 168 Órával. 

Mint írják, “az idősotthonok lakói mellett a hajléktalanok a legkitettebb társadalmi csoport a koronavírusjárvány terjedésének. A mélyszegénységben élő, otthontalan emberek aligha tudják betartani a járvány megfékezése érdekében hozott szabályokat. Ráadásul sok közöttük az idős, krónikus beteg. Budapest járvány előtti szociális intézményrendszere pedig nem volt alkalmas arra, hogy a fertőzés megfékezéséhez kellő távolságot biztosítson az ellátottak között, és bár a főváros már több mint 500 új férőhelyet alakított ki, de további befogadóhelyek létesítésére van szükség.

A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsanak ideiglenes otthont, azonban hivatal szerint azonban a kerület fideszes polgármestere Borbély Lénárd és Németh Szilárd világossá tette, nem akarják Csepelen látni ezt a szállást, új helyszínt kerestek. Ez pedig a Városháza Gerlóczy utcai szárnya lett.

Ide költözhetnének be azok az emberek, akikkel szemben

“Csepel elöljárói gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben.”

A közlemény idézi a főpolgármestert is:

„Szomorú, hogy újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket”

– mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a tájékoztatás szerint. 

Megosztás

Related posts