Ózd mégis megmentheti a strandot

Megosztás

Ózdot sem kímélte a kormány által hozott intézkedés, miszerint nemhogy támogatnák az önkormányzatokat, hanem még jelentős pénzeket el is vonnak a városvezetésektől a járvány miatt. A helyiek viszont nem akartak belenyugodni, hogy a kényszerű átcsoportosítások egyik áldozata a strand lenne.

A felújítás árát elvitte a járvány elleni védekezés.

Helyi civilek kezdtek adománygyűjtésbe: az a céljuk, hogy az ózdi strand felújításához szükséges összeg közadakozásból jöjjön össze. A kezdeményezésről Janiczak Dávid polgármester számolt be, aki maga is támogatja az akciót.

– Biztosítottam számukra a gyűjtés számlaszámát, az ott összegyűlt adományokat a végén együtt utaljuk át az Ózdi Sport- és Élményközpont NKft. üzemeltető részére, a felújítások megkezdéséhez.

– fogalmazott a polgármester

Jelenleg kétféleképpen lehet adományozni. Személyesen egy kihelyezett gyűjtőládában az Álomvirág üzletben, valamint átutalással :Ózdiakért és Ózdért Egyesület
K&H Bank: 10400353-50526865-66651007
Közlemény: Adomány az ózdi strand felújítására

Facebook-csoportot is létrehoztak ITT

A kialakult helyzet miatt az önkormányzat költségvetésének bevételi forrásai átrendeződtek, a kötelezően ellátandó feladatok működtetésére minden keretet át kellett csoportosítani. Így a strand idei 10 millió forintos karbantartó-felújítására nem jut forrás.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts