A tilalom ellenére tömeg gyűlt össze egy temetésen

Megosztás

Ahogy számos más helyre, úgy a romániai Nagybányára is vonatkoznak a kijárási korlátozások. A településen maximum 8 fő vehet egyszerre részt egy temetésen, hogy ne alakuljon ki tömeg a temetőkben. Ezt azonban nem minden családnak sikerül betartania, a településen ugyanis lefilmeztek egy kb. 100 fős temetési menetet.

Az Index azt írta, Máramaros megye székhelyén a helyi roma közösség egyik jelentős tagját temették el, ezért gondolták úgy sokan, hogy kötelességük ott lenni a szertartáson. Az esetről készült videón az látható, hogy a tömeg a temető kerítése mellett a járdákon, illetve a beépítetlen területeken áll, és nincs is mindenkin szájmaszk.

A beszámolók szerint a helyszínen több rendőr- és csendőrjárőr is jelen volt, de csupán megfigyelés alatt tartották a tömeget, a rendőrök csak azt követően kezdték igazoltatni az embereket, és felszólítani őket, hogy menjenek haza, hogy az ügy megjelent a sajtóban.

Romániában egyébként mindennapos a korlátozások megszegése, a tilosban járók nem egyszer összetűzésbe is keveredtek a rendőrséggel.

Megosztás

Related posts