Lezártak egy tízmilliós kínai nagyvárost – jön a koronavírus-járvány második hulláma?

Megosztás

Korán örültek Kínában, hogy legyőzték a koronavírus-járványt. A hétvégén lezártak egy nagyvárost az országban, mivel új gócpontot fedeztek fel. Úgy tűnik, New Yorkból, illetve Oroszországból cipelték vissza a fertőzést. De akkor ennek így mikor lesz vége?

A hatóságok drasztikus lépésekkel reagálnak az újabb fertőzések megjelenésére.

A kínai Hejlungcsiang tartományban szigorítottak a korábban életbe léptetett korlátozásokon, és a helyi kormány döntése értelmében a tartomány településeire a nem helyi lakosok és járművek nem léphetnek be. A lezárás a tartomány legnagyobb városát, a közel 10 millió lakosú Harbint is érinti, írja a Daily Mail.

Harbin jelenleg a koronavírus-járvány egyik kínai gócpontja, mivel a napokban legalább 70 új fertőzöttet regisztráltak a városban. A hatóságok szerint a járvány újabb hullámát egy 22 éves egyetemista indíthatta el, aki nemrég tért vissza New York-ból, de az újabb fertőzöttek közül többen Oroszországból érkeztek haza. A külföldről hazaérkezőknek még április elején 28 napos kötelező karantént vezettek be, és mindenkinek antitest teszten, illetve két nukleinsav próbán is át kellett esnie, hogy kiszűrjék a fertőzötteket. Ám úgy tűnik, ezek az intézkedések sem voltak elengedőek.

Harbinban a repülőtéren és a vasútállomásokon ellenőrző pontokat hoztak létre azért, hogy a városon kívülről érkezőket azonnal megvizsgálhassák. A helyi lakosoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk, mielőtt bármilyen középületbe belépnének, egy államilag jóváhagyott alkalmazáson keresztül kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek a koronavírussal, nem magas a testhőmérsékletük és maszkot viselnek. A társadalmi távolságtartás szabályait is be kell tartaniuk, és a városban továbbra sem tartanak temetést, esküvőt, valamint nagyobb rendezvényeket és konferenciákat.

– Minden regisztrált vagy csak gyanús esetet tesztelés alá vetünk és karantént foganatosítunk – jelentette ki a város vezetése.

Borsonline.hu

Megosztás

Related posts