Szél Bernadett szerint hazugság, amit a kormány mond a kórházi ágyakról

Megosztás

A független képviselő a felesleges kórházi ágyakat mítosznak, azt, hogy csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni, legendának nevezi. Facebookon azt írta, hazugság az egész, ahogy van.

A Népszavához hasonlóan Szél Bernadett is utánajárt az adatoknak (a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján), és figyelmeztette a kormányt: mielőtt még jobban megvágná az egészségügyet vegye figyelembe, hogy nincsenek felesleges ágyak.

Végigszámoltam a két kormányzati mítoszt, a “felesleges kórházi ágyak” mítoszát és a “csak 2 százaléknyi beteget kell kirakni” legendáját, és úgy hazugság az egész, ahogy van. Utánanéztem az adatoknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján, és még mielőtt a kormány nekiesne a “fölösleges” kórházi ágyaknak és még jobban megvágná az egészségügyet, mutatom, hogy mennyire nincsenek “fölösleges ágyak” a rendszerben – írta.

A 2020 februári jelentés szerint az össz-fekvőbeteg ágyszám 67 543. Az ágykihasználás 78,6 százalékos, vagyis messze nagyobb, mint a kormány által említett 66 százalék. Ráadásul ezen belül vannak az aktív és krónikus ágyak. Az aktív ágyak kihasználtsága 71,7, a krónikus ágyaké 85,5 százalék. Egyszerűen totális hazugság, amit a kormány mond.

Mindeközben a kormány fűnyíróelvszerű módszert alkalmazott: minden kórházat ugyanolyan arányú kiürítésre kötelezett. Ezeket a 85-90 százalékos telítettségű kórházi osztályokat kellett pár nap alatt a felére csökkenteni! Ebből adódtak a brutálisan embertelen esetek, amikor kórházigazgatók tagadták meg emberiességi okokból a miniszteri ukázt. Felmentést kaptak a nyakukba – fogalmaz a független képviselő Facebook-oldalán.

Orbán Viktor az állami rádióban a kórházi ágyak felszabadítását ismét azzal magyarázta, hogy a kormány nem akar egyetlen beteg ember életéről sem lemondani. Ezért hazaküldik a súlyos betegeket.

Megosztás

Related posts