A Fidesz levélben kérte ki magának a nácizást, aztán fotót hamisított a kormánymédia

Megosztás

„Igazságtalanul nácinak nevezni valakit szégyenletes dolog azokra a milliókra nézve is – többek közt zsidókra – akik elszenvedték a náci terrort. Ez támadás az áldozatok emléke és élő leszármazottaik ellen. Cinikus és erkölcsileg elfogadhatatlan dolog”

– olvasható a Fidesz nyílt levelében, melyet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének címeztek.

A levélben arra panaszkodnak, hogy Tusk egy interjúban „gyakorlatilag nácinak nevezte a magyar miniszterelnököt”. (Tusk egész pontosan azt mondta, hogy „Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra”. Schmitt ultrakonzervatív jogtudós, 1934-től a náci párt tagja volt, a hitleri diktatúra egyik jogi megalapozója, és lelkes híve.)

Ez azért is érdekes, mert az interjú megjelenése után nem sokkal a kormánymédia óriási lendülettel támadt az EPP elnökére, és egy hamisított fotóval próbálták bizonyítani, hogy Tusk nagyapja kollaborált a nácikkal.

Ez Lengyelországban is felháborodást váltott ki, olyannyira, hogy az egyik legnagyobb példányszámú lengyel napilap, a Fakt ma magyar nyelven üzent címlapján az írást közlő lapoknak, hogy kérjenek bocsánatot.

444.hu.

Megosztás

Related posts