Az államtitkár simán leterroristázta a tanárokat, óriási a felháborodás Maruzsa Zoltánnal szemben

Megosztás

Az államtitkár a Vörös Hadsereg Frakció terrorszervezettel állította párhuzamba a PDSZ vezetőit és tagságát, emiatt áll a bál ismét az oktatásban. Azt követelik, hogy Maruzsa sürgősen kérjen bocsánatot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) vezetésétől és tagságától. Ismét a magyar valóságot látjuk.

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma MTI-hez eljuttatott hétfői közös állásfoglalásában azt írták: mélységes felháborodással hallották Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, az M1 Híradójában elhangzott szavait, amelyben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét a Vörös Hadsereg Frakció terrorszervezettel állította párhuzamba.  
    
Kiemelték: a szakszervezetek mindig a munkavállalók érdekében szólalnak fel, és ezt terrorizmushoz hasonlítani szerencsétlen, ízléstelen és rossz érzést keltő.
    
Szomorú, hogy megalapozott szakmai érvek és érdemi párbeszéd helyett inkább az ellenségkép gyártás egyszerű eszközéhez nyúl ismét a kormány a szakszervezetekkel szemben – fogalmaztak közleményükben.
    
Szerintük az államtitkár azért nevezte terroristának a PDSZ-t és tagjait, mert a pedagógus társadalom elégedetlenségének adtak hangot amiatt, hogy a kormány az érintettek bevonása nélkül döntötte el az idei érettségi lebonyolításának idejét és módját. Ez ellen nem csak a szakszervezetek, hanem civil- diák- és szülői szervezetek is felszólaltak – jegyezték meg.
    
Rámutattak: ésszerű lett volna az érettségi vizsgák idejéről és módjáról egyeztetni, és azt nem két és fél héttel előtte bejelenteni.
    
Kitértek arra is: a miniszterelnök vasárnapi bejelentéséből megtudhatták, hogy a szakemberek szerint május harmadikára fut fel a csúcsra a járvány. Már csak ezért sem szabad május negyedikén elkezdeni a vizsgáztatást – közölték.
    
Végül felszólították Maruzsa Zoltán államtitkárt, hogy a jövőbeni együttműködés érdekében kérjen bocsánatot a PDSZ vezetésétől valamint a pedagógus és oktatásban dolgozó tagjaitól. Egy átlagos európai országban egy ilyen kijelentést követően biztosan nem maradhatna egy államtitkár sem a pozíciójában. De már megszokhattuk, Magyarországon mindig minden máshogy megy.

Minap.hu

Megosztás

Related posts