Rendőrruhában, rendőrséginek álcázott autóval végzett eszetlen mészárlást egy férfi

Megosztás

Brutális tömeggyilkosságot követett el egy kanadai férfi a hétvégén. Annyira sok áldozata van az ötven kilométeres körzetben több emberölést is végrehajtó, 51 éves elkövetőnek, hogy az sem biztos, hogy a rendőrség már mindenről tudomást szerzett. Az ámokfutó tizenkét órán keresztül szedte áldozatait, végül ő is meghalt.

Ámokfutásba kezdett egy férfi a hétvégén a kanadai Új-Skócia tartományban, hétfő reggelre már 16 áldozatról lehet tudni. Az 51 éves, fogtechnikus Gabriel Wortman körülbelül ötven kilométeres körzetben, több helyszínen követte el a gyilkosságokat.

A RENDŐRSÉG EGY NAPPAL A BŰNCSELEKMÉNY-SOROZAT KEZDETE UTÁN SEM TUDJA PONTOSAN, HOGY A FÉRFI A 12 ÓRÁN ÁT TARTÓ ÁMOKFUTÁSA ALATT HÁNY EMBERT ÖLT MEG, ÉS AZ SEM BIZTOS, HOGY A VÉRENGZÉS MINDEN HELYSZÍNÉRŐL TUDOMÁSA VAN MÁR A HATÓSÁGOKNAK.

A bűncselekmény-sorozat szombat éjjel kezdődött az Atlanti-óceán partján fekvő Portapique-ban, 130 kilométerre északra Halifaxtól. Lakossági bejelentések után vonult ki a rendőrség az első bűntény helyszínére, ahol több holttestet is találtak egy házban és a környékén, több épület pedig lángokban állt. A tettes más helyszíneken folytatta a gyilkolást.

Rendőrök a bűncselekmény után a kanadai Portapique-ban 2020. április 19-én.
Sajnos őrültek mindenhol vannak, az ilyet lehetetlen kivédeni
Rendőrök a bűncselekmény után a kanadai Portapique-ban 2020. április 19-én – Fotó: John Morris / Reuters

A HÍRADÁSOK SZERINT RENDŐRRUHA VOLT RAJTA, ÉS RENDŐRAUTÓNAK ÁLCÁZOTT GÉPKOCSIT HASZNÁLT, MAJD KÉSŐBB ÁTÜLT EGY MÁSIK AUTÓBA.

Később ő is meghalt, de az egyelőre nem világos, hogy rendőrök lőtték-e le egy benzinkútnál, vagy saját kezével vetett véget életének.

Chris Leather kanadai rendőrfőnök szerint korai lenne egyelőre arról beszélni, hogy a tettes milyen indíttatásból cselekedett. Mint fogalmazott, szemlátomást válogatás nélkül gyilkolt.

A RENDŐRSÉG SZERINT NINCS ARRA UTALÓ JEL, HOGY A GYILKOSSÁGOK TERRORIZMUSSAL HOZHATÓK KAPCSOLATBA.

Wortman és az áldozatai – legalábbis egyes áldozatai – között látszólag nincs kapcsolat. A helyi média hosszú órákon át csak egy rendőrnő haláláról tudott, aki az áldozatokat védve vesztette életét, egyik rendőrtársa pedig megsebesült, írja az MTI.

A tartomány elnöke, Stephen McNeil együttérzését fejezte ki az áldozatok családjával, a lövöldözést pedig Új-Skócia történetének egyik legértelmetlenebb erőszakos cselekedetének nevezte. Később Justin Trudeau miniszterenlök is megköszönte a rendőrök munkáját, és együttérzéséről biztosította az érintetteket. 

Ez volt a legsúlyosabb tömeges gyilkosság Kanadában 1989 óta, amikor egy fegyveres 14 nőt gyilkolt meg egy montreali tanintézetben, majd végzett magával is.
Friss: Az RCMP hivatalos tájékoztatása szerint hétfő reggel már legalább 17 áldozatról tudnak, de sajnos ez a szám tovább nőhet, ahogy a nyomozás halad.

Index.hu

Megosztás

Related posts