Barnamedvéket észleltek a Bükkben

Megosztás

Az Északi-középhegység több pontján, a Bükkben és a Mátrában is több bejelentés érkezett barnamedvék jelenlétéről – közölte a Bükki Nemzeti Park igazgatósága.

A Pásztóhoz közeli Gortva Birtok vadkamerája két medvebocsról készített felvételt, illetve egy szarvas teteméről tettek közzé képeket, ami minden bizonnyal az anyamedve áldozatául esett. A felvételek egymástól mindössze 600 méterre készültek a szarvasról és a bocsokról.

Ezeket a képeket csak figyelemfelhívásnak tettük ki. Úgy vegyétek, mint ha a saját kerítésünkre kiírtuk volna, hogy…

Posted by Gortva Birtok on Thursday, April 16, 2020

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál bejegyzése szerint medvével kapcsolatos bejelentéseket a +36 30 861-3808 természetvédelmi ügyeleti telefonszámon tehetünk, és egyúttal figyelmeztetnek, sok tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy mi a teendő, ha valaki medvével találkozik.

A medve, alapvetően kerüli az embert. Megfelelő viselkedéssel és felkészültséggel elkerülhetők az esetleges problémák. Nagyon fontos, hogy a medvét ne csalogassuk magunkhoz semmilyen módon. Azokon a helyeken, ahol nagyragadozók előfordulhatnak, célszerű zártan kezelni a kommunális hulladékot, hogy a szemetet ne tekinthessék táplálékforrásnak. A szabad természetben ugyanúgy tart az embertől, mint amennyire az ember megijedhet a medvétől. Csak „szorult „ helyzetben, vagy a bocsait védve mutathat támadó magatartást – írták a honlapjukon.

Megosztás

Related posts