Jakab István szerint természetesen az Európai Unió a hibás a koronavírus-járvány nehézségeiért

Megosztás

A MAGOSZ elnöke szerint a magyar kormány mindent megtett az emberekért, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet, az EU azonban folyton csak kritizál, semmilyen segítséget nem nyújt, csak ígérget. Ellenben a magyar kormánnyal, aki Jakab szerint rengeteget tesz is az érdekünkben. Mi, az érintettek is így gondoljuk?

Az elnök azt mondja, az Unió most nem segíti a tagállamokat.

Nem nyújtott segítséget a tagállamoknak az Európai Unió a koronavírus-járványra való felkészülésben, és a járvány okozta problémák kezelésében sem működik közre – jelentette ki Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mint mondta: a tagállamoknak saját hatáskörben, szomszédos tagországokkal megállapodva kellett megoldaniuk a problémákat, például a nyugat-európai vendégmunkások hazautazását, és azt, hogy a határokon több mint 24 órát  várakoztak a kamionsorok.

A piaci nehézségek kezelésében sem számíthatnak a tagállamok az unióra: hiába hívják fel az EU figyelmét arra, hogy mely területeken vannak kezelhetetlen nehézségek, és hiába kérik, hogy legalább a nemzeti költségvetéseknek engedjék az ellehetetlenült ágazatok segítését, az EU még mindig csak ígérget

– vélekedett az elnök, aki kiemelte, hogy emellett folyamatos kritika éri azokat az országokat, amelyek a saját érdekükben intézkedéseket hoznak.

Jakab István beszélt arról is, hogy a magyar kormány a lehetőségeihez mérten meghozta a szükséges intézkedéseket, amelyek a gazdaság szereplőinek túlélést jelentenek a krízishelyzetben. Ilyen intézkedésnek nevezte például az Agrár Széchényi Kártya keretösszegének 100 millióról 200 millió forintra emelését.

Vajon a súlyos betegségben szenvedők tömeges hazaküldését a kórházakból hogyan kommentálná Jakab úr?

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts