Áll a bál a Hell új befektetése körül

Megosztás

Az Avalon szállodalánc bővítését tervezi Nyugat-Magyarországon az Avalon Park Kft., de az érintett települések lakói ennek nem örülnek. Az egyelőre kérdéses, hogy Tatán vagy Balatonföldváron épül-e fel a Hell tulajdonosainak új szállodája, ám a beruházó szándékának komolyságát tükrözi, hogy Avalon szállodalánc beruházás néven Facebookon található egy profil, amelyen nyomon követhetőek a folyamatok. Az ott olvasható kommentekből leszűrhető, hogy a tataiak különösen ellenállnak a szálloda épülésének, ami az Öreg-tó mellett kapna helyet.

Az Öreg-tavat sokan a várossal magával azonosítják. Nemcsak fontos szerepet játszik a helyiek életében, de a helyiek szerint elválaszthatatlan a “tataiság” élményétől is. A tó jelenleg teljesen körbejárható egy sétánynak hála, és ez az, amit a leginkább féltenek a helyiek: hogy a beruházás miatt lezárnák a part egy szakaszát.

Bár a kommunikáció szerint a tó biztosan körbejárható marad, a polgármester nyilatkozataiból az derül ki, hogy amennyiben lesz fizetős strandszakasz, a jelenlegi sétánynak biztosan kijjebb kell költöznie. Akárhogy is, a helyiek a kezükbe vették az ügyet, és egy petíciót indítottak a beruházás ellen, amit immár 2118 ember aláírt. Nem is kérdés, hogy a lakosság hajlandó küzdeni a tó érintetlenségéért, akik mellett egyébként az ellenzék is kiállt.

Megosztás

Related posts