1500 fölé emelkedett a magyarországi fertőzöttek száma, ismét tizenhárom halálos áldozatot szedett a járvány

Megosztás

Egy hónap alatt nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban. Hétfőn átlépte az 1500 főt és sajnos újabb tizenhárom ember vesztette életét a járvány következtében. Az igazi ugrást még csak a következő két-három hétre várják a szakemberek.

Újabb 54 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg, ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból – közölték kedden reggel a koronavírusról szóló központi tájékoztató oldalon

A kormányfő csütörtökön bejelentette: elrendelik a kijárási korlátozás fenntartását határozatlan időre, valamint kormányrendelettel adnak jogot a polgármestereknek, hogy húsvét idejére saját településeiken további szigorító intézkedésekről döntsenek. Emiatt számos magyarországi város és község – főleg a kiemelt kirándulóhelyek térségében és a fővárosi agglomerációban – lényegében bezárkózott a négynapos húsvéti hétvégére. Szintén a szigorítás része, hogy mostantól 15 órakor bezárnak a trafikok is.

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában arról is beszélt, hogy ha a járvány tetőzik, akár 7500-8000 lélegeztetőgépre is szüksége lehet az országnak, miközben alapból csak 2000 ilyen készülék van. Azt is elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók akár egyötödét megfertőzheti a vírus. Az alkalmazott tesztelési protokoll és az esetek lefolyásának súlyossága befolyásolja a felderített fertőzöttek számát, így az nagyban eltérhet a valós fertőzöttek számától.

Index.hu

Megosztás

Related posts