Meggyógyult egy hétéves magyar kislány, akit koronavírus miatt tartottak kórházban

Megosztás

Eredetileg epilepsziás görcsrohamok miatt került be, lélegeztetőgépre is tették, de most már haza is mehetett.

Meggyógyult és hazamehetett a kórházból az a hétéves koronavírus-fertőzött kislány, aki eredetileg epilepsziás görcsrohamok miatt került be a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájára – adta hírül az egyetem honlapja.

A kislány az epilepszia miatt már január óta a klinika gondozásában állt, és március 22-én is emiatt került be a kórházba, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult. Bár a kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus-fertőzésre, a légútbiztosítása közben észlelt tünetek miatt az orvosok úgy döntöttek, tesztelik. A tesztje pedig bizony pozitív lett.

Három nappal a kórházba kerülése után a kislány mellkasröntgenén tüdőgyulladásra utaló jeleket láttak, de a szükséges gyógyszeres terápiának és az intenzív gondozásnak köszönhetően a nyolcadik kórházi napon már le lehetett venni a lélegeztetőgépről, a tüdőelváltozásai gyógyultak, állapota pedig napról napra jelentősen javult.

A kislányt az egyetem közleménye szerint a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, ennek ellenére a klinika valamennyi munkatársánál és az érintett gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírustesztet, mely minden esetben negatívnak bizonyult. A hétéves gyerek gyógyultan távozott a klinikáról, ahová már csak kontrollvizsgálatokra kell visszatérnie.

Index.hu, Fotó: Semmelweis Egyetem

Megosztás

Related posts