Maszkviselésre kéri a miskolciakat a város vezetése

Megosztás

Ha van lehetősége, tömegközlekedési eszközökön és zárt térben – például boltban, postán – mindenki használjon valamilyen száj-és orrtakaró eszközt.

A koronavírus-járványnak abban a szakaszában tartunk, amikor bárki és bárhol fertőzött lehet. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem csak az fertőz, aki betegnek látszik.

A városvezetők kérik a miskolciakat, ha van lehetősége, tömegközlekedési eszközökön és zárt térben – például boltban, postán – használjon valamilyen száj-és orrtakaró eszközt: maszkot, kendőt vagy sálat.

Textil maszkot egyszerűen varrhat bárki otthoni körülmények között is, és akár varrás nélkül is készíthető, de egy sál vagy kendő minden háztartásban megtalálható, egyszerűen, gyorsan használható. Az egyszerű, sebészi maszk, a textil maszk, a kendő vagy sál a betegségtől nem véd, de abban segít, hogy ha valaki fertőzött, az ne adhassa át a betegséget másoknak. Mivel ezen eszközök nem nyújtanak védelmet a koronavírussal szemben, ezért a miskolci önkormányzat továbbra is arra kéri a helyieket, ha tehetik, maradjanak otthon, az a leghatásosabb védelem ebben a járványhelyzetben. 

Az önkormányzat és az önkormányzati képviselők továbbra is osztják a maszkokat azoknak, akik fokozott kockázatot jelentenek az általuk gondozott személyekre a szociális és egészségügyi területen dolgozóknak, valamint a tagvállalati dolgozóknak.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts