Esélye sem lehetett Gábornak a késes támadók ellen, akik mindenáron balhét akartak

Megosztás

Végig arra játszottak a támadók, hogy kutyája folyamatos provokálására előbb-utóbb reagálni fog a huszonöt esztendős áldozat. Utána kapva kaptak az alkalmon, hogy kést döfhessenek az ártatlan férfiba, aki nem is élte túl a támadást. Drámai részletekre derült fény a hétvégi késes támadásról.

Sz. Gábort (†25) péntek éjjel a 28-as villamoson halálra késelték. A fiú a kis pincserrel és legjobb barátjával, Márkkal (24) tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.

– Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát – idézte fel a szörnyű pillanatokat Márk. – Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni…

A rendőrök órákig helyszínelték az Orczy térnél a tragédia nyomait /Fotó: MTI-Mihádák Zoltán
A rendőrök órákig helyszínelték az Orczy térnél a tragédia nyomait /Fotó: MTI-Mihádák Zoltán

Amint az egyik támadó késével megszúrta a kutya gazdáját, társaival az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról és elszaladt. A járművön kitört a pánik.

Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja karjában halt meg.

– Engem Gábor bátyja értesített, de el sem hiszem, hogy ez megtörténhetett. Hiszen mindig szelíd fiú volt, pultosként dolgozott egy diszkóban, de sosem járt el bulizni – mondta a Blikknek Horváth Anna (27), a megkéselt fiú volt szerelme. – Ha csak Gáborra gondolok, rögtön sírva fakadok. Pár napja jöttem ki Hollandiába dolgozni, a tragédia reggelén még beszéltünk is egymással. Most pedig a temetésére készülök…

A rendőrség alig húsz perccel később, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket.

A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a tragikus sorsú fiú kiskutyáját, Pepsit kereste, mert a kis szuka világgá szaladt ijedtében.

Az egyéves kis pincser, Pepsi rémülten elrohant, hiába keresik
Végül sikerült megtalálni a kutyust egy kerítés tövében

Az egyéves kis pincser, Pepsi rémülten elrohant, sokáig hiába keresték, azóta azonban megkerült.

Egy lakótelepen kapták el az elkövetőket. A nyomozás során kiderült, hogy L. János (43) szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, D. Károly (25) bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg D. Évát (28) bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását.

Mindannyiuk nyugalma érdekében reméljük, nem ússzák meg enyhe büntetéssel a kegyetlen gyilkosságot.

Blikk.hu

Megosztás

Related posts