Az igazságügyi miniszter anyósa lett az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese: Összeférhetetlenség? Ugyan már…

Megosztás

Varga Judit igazságügyi miniszter anyósát nevezték ki hétfőn az OBH elnökhelyettesének. A teljesen egyértelmű rokoni kapcsolat ellenére sem gondolja senki sem a hivatalnál, sem kormányzati körökben, hogy az összefonódás aggályos lenne.

Áder János hétfőn kinevezte Erőss Monikát az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesi tisztségére. Nemrég megírtuk, hogy Erőss Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa, tehát nyilvánvalóan rokoni, családi kapcsolatban áll a végrehajtó hatalom képviselőjével, aki jelenleg pont az igazságügyért felelős.

Az Index megkérdezte az OBH-tól, hogy Erőss Monika pályázata nem sérti-e a hivatal függetlenségét, ám erre érdemben nem válaszoltak. Arra viszont igen, hogy nem merült-e fel az OBH elnökének felterjesztése előtt, hogy Erőss Monikával szemben összeférhetetlenségi aggályok vannak.

A VÁLASZ AZ VOLT, HOGY NEM, UGYANIS DR. ERŐSS MONIKA ÉRVÉNYES PÁLYÁZATOT NYÚJTOTT BE.

Erőss Monika eddig a Kúria főtitkára volt, 1982-ben szerzett diplomát az ELTE ÁJK-n, több bírósági igazgatási pozíciót is betöltött, és

közreműködött polgári jogi és polgári eljárásjogi tárgyú, valamint a civil szervezeteket érintő jogszabálytervezetek véleményezésében, esetenként közvetlen közigazgatási és igazságügyi minisztériumi felkérés alapján

– derül ki a bírósági önéletrajzából. 

Index.hu

Megosztás

Related posts