Az átmeneti visszaesés után ismét nagyot ugrott a megbetegedések száma hazánkban, negyvennél több már a halálos áldozat

Megosztás

Hétfőn egy rövid időre örülhettünk a statisztikai adatoknak, mivel a korábbi napokhoz képest csak töredékével nőtt a hivatalosan koronavírusos betegek létszáma. Keddre azonban ismét visszafordult a trend, hetvenhárom új megbetegedés és több haláleset. Nem lassít a járvány Magyarországon.

Újabb 73 fertőzöttel 817-re emelkedett hazánkban azok száma, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek lettek. A népegészségügyi központ kedd reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb 3 halottja van. A halottak száma ezzel 41 főre nőtt. Eddig 71-en épültek fel a betegségből.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Kis Róbert arról beszélt, hogy a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, és az eddigi tapasztalatok alapján a jó idő miatt többen hajlamosak elhagyni otthonaikat a kijárási korlátozások ellenére. Emiatt 4292 rendőri intézkedés volt már, amiből 3102 eset figyelmeztetéssel, 532 eset pedig helyszíni bírsággal zárult. Hétfőtől a rendőrök fokozottan fogják ellenőrizni azokat a helyeket, ahol várhatóan sokan jelennek majd meg a jó idő miatt.KAPCSOLÓDÓ

A koronavírussal kapcsolatos rendőri intézkedések a duplájára nőttek Budapesten

Az országos tisztifőorvos azt kéri, hiába a jó idő és az ingyenes parkolás, maradjanak otthon.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, a betegség már a csoportos megbetegedések fázisában tart, majd felhívta a figyelmet, a parkolás ingyenessé tételével nem arra akarják buzdítani az embereket, hogy hagyják el otthonaikat, hanem hogy ne a tömegközlekedést használják.

Index.hu

Megosztás

Related posts