Filmbe illő jelenet: Így fogták el a rendőrök az autótolvajokat

Megosztás

Tettre készen várakozó rendőrökbe futott egy magyar tolvajbanda Budapesten a napokban. A társaság egy pihentetett autóért ment el, ám a BRFK munkatársai lesben állva várták a pillanatot, hogy lecsaphassanak. Az esetről felvétel is készült.

Ahogy a Police.hu írja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságán 2020. április 1-jén tett feljelentést egy vietnámi férfi, miután ellopták a közel nyolcmillió forint értékű használt Audiját. Nem sok idő telt el, mire a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály munkatársai egy ferencvárosi parkolóban megtalálták a lopott Audit. A rendőrök tudták, hogy a tolvajok visszamennek a terepjáróért, ezért a VIII. kerületi nyomozókkal közösen figyelni kezdték a környéket.

Rövid várakozás után egy társaság érkezett taxival, ami a lopott autótól nem messze állt meg. Az egyik tolvaj odament az autóhoz, hogy kinyissa azt, de amikor be akart ülni, elfogták őt és két társát is. A 16 éves F. A.-t, a 21 éves K. Renátót és a 33 éves Cs. Lászlót jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Negyedik társukat, a 48 éves G. Bélát – aki a kocsi kulcsát megtalálta (hogy ez mit jelent, arra nem tér ki a közlemény) és társainak átadta – jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Társai szabadlábon védekeznek – írta a Totalcar.

Megosztás

Related posts