Figyelem: mától ismét változik a miskolci menetrend

Megosztás

Miskolc önkormányzata és az MVK Zrt. a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a folyamatos fertőtlenítés mellett menetrendjét rugalmasan, az igényeknek megfelelően korrigálja.

Az április 6-tól induló menetrendváltás tapasztalatait az MVK Zrt. folyamatosan figyeli, hiszen a járművek egy részén utasszámláló berendezés található, és a járművezetők is jelzik, ha egy-egy vonalon nagyobb kihasználtságot látnak, a villamosmegállók esetében a megállóhelyi kamerákon keresztül is nyomon követik az utasszámot, és kollégáink személyesen is ellenőrzik a város több pontján a kihasználtságot.

Az elmúlt időszakban észlelhető volt, hogy a nap nagy részében a járatok üresen, néhány utassal közlekednek, a nagyvállalatok műszakváltásai esetében azonban előfordultak zsúfoltabb járatok. A folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően már péntektől, bizonyos járatokon pedig április 6., hétfőtől módosítják a menetrendet a tumultus elkerülése érdekében.

Lesznek olyan indulási időpontok, ahol kettő csuklós autóbusz fog közlekedni munkanapokon, ezeket az MVK Zrt. honlapján található menetrendben zöld háttérrel jelölik. Ilyen például a Déli Ipari Park – Joyson végállomásról 06:10-kor és 18:10-kor, 22:12-kor induló 43-as autóbuszok., valamint a Repülőtérről 4:55-kor induló 54-es.

Az MVK Zrt. segítve a tumultus kialakulásának megakadályozását folyamatosan tájékoztatja utasait a járatain arról is, hogy hol indulnak megkettőzött járatok, illetve a megkettőzött járatokon személyesen is segítik majd az utasok egyenletes eloszlását.

Továbbra is kérik, akinek észrevétele, javaslata lenne, azt jutassa el az [email protected] címre, minden esetben feltüntetve a járat számát, az időpontot, amikor tapasztalták a problémát, és lehetőség szerint csatoljanak egy fényképet is, gyorsan és hatékonyan intézkedni ugyanis csak így tud a társaság.

További részletek a menetrendváltozásokról ide kattintva.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts