A parlament felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát

Megosztás

Az Országgyűlés megszavazta a homofób kijelentéseiről elhíresült Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a hétfői ülésén 186 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését április 2-án indítványozta a legfőbb ügyész, mert a fideszes politikus

A gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el, a nyomozás során pedig Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint

Az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A bizonyítékok alapján Polt Péter indítványozta Boldog mentelmi jogának felfüggesztését, mivel a büntetőeljárás csak így folytatható le vele szemben.


A mentelmi bizottság elnöke, Hargitai János a szavazás előtt elmondta, a tényállás az ügyészségi leiratokból megismerhető volt, azt lehallgatások és tanúvallomások alapozták meg. Boldog István ezek alapján TOP-os pályázatok elbírálását befolyásolta, és előnyt fogadott el, egy település három pályázatáról beszélt Hargitai. A bizottság egyhangúlag döntött arról, hogy javasolják a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. 

A fideszes Boldog István nem kívánt élni a felszólalás lehetőségével a szavazás előtt.

index.hu

Megosztás

Related posts