Fekete csütörtök: Öt újabb haláleset Magyarországon, durvul a koronavírus

Megosztás

Ahogyan arra számítani lehetett, péntek reggelig jóval hatszáz fölé nőtt a fertőzött személyek száma Magyarországon, sajnos öten elhunytak, ezzel a halálos áldozatok száma huszonhatra emelkedett. A szakemberek arra számítanak, hogy a neheze még csak most kezdődik.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is, írja a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal.

A koronavirus.gov.hu táblázatából kiderül, 3 férfi és két nő halt meg az elmúlt 24 órában a koronavírus miatt, koruk 79 és 89 év között van, mindannyiuknak krónikus betegségeik voltak.

Az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján elmondták, akár minden településre is érvényes lehet, hogy Magyarország teljes területén észlelhető már a koronavírus, illetve, hogy  egyre jobban emelkedik a megbetegedések száma, és már sok esetben azt sem lehet visszakövetni, hogy ki kitől kapta el a vírust. 

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Aki tud, az autóval vagy kerékpárral járjon munkába, de a gépjárműveket is fertőtleníteni kell,

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, korlátozták az üzletek 15 óra utáni nyitva tartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lépett életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

Index.hu

Megosztás

Related posts