Ez nem semmi! Az amerikaiak több pénz segítségével eltérítettek egy Franciaországba készülő, maszkokkal teli gépet

Megosztás

Régóta tudjuk, hogy mindent a pénz határoz meg, ez a jelenlegi világjárvány okozta vészhelyzetben hatványozottan igaz. Kínában egy maszkokkal roskadásig pakolt repülőgép már felszállni készült, amikor érkeztek az amerikaiak, alaposan rálicitáltak a vételárra és sikeresen megszerezték a szállítmányt az USA számára.

A hírt a The Guardian szellőztette meg a hét közepén.

Amerikai vevők térítettek el egy repülőnyi orvosi maszkot, amit Kínából szállítottak volna francia vevőknek. Jean Rottner, a Franciaország keleti részén lévő Mulhouse város orvosa megerősítette, hogy a környékbeli kórházak rengeteg maszkot rendeltek Kínából, ugyanis a meglévő felszerelésük már nem elegendő a dolgozók védelmére a sok koronavírusos beteg ellátása közben. A szállítmányból azonban egy repülőnyi maszk egyáltalán nem érkezett meg.

Sajtóhírek szerint a maszkok be voltak pakolva egy szállítógépbe, ami a sanghaji reptéren várt a felszállásra, amikor ismeretlen amerikaiak jelentek meg a kifutópályán, kezükben több kötegnyi készpénzt lengetve. Rottner szerint végül háromszor-négyszer annyit ígértek a maszkokért, amennyit a francia kórházak, és a megállapodás után a repülő egy meg nem nevezett amerikai repülőtérre szállította a maszkokat.

A francia önkormányzatok összesen kb. 1 milliárd maszkot rendeltek, ezek kb. negyedét Kínából. Az ország orvosai és önkormányzati vezetői többször jelezték, hogy jelentős munkájukba kerül még a megállapodások megkötése után is, hogy biztosítsák a maszkok megérkezését, ugyanis egyre gyakoribb, hogy az út során valaki, valahol megpróbálja az árra ráígérve eltéríteni a szállítmányokat.

444.hu

Megosztás

Related posts