Borzalmas látvány az ónodi vásár üres területe

Megosztás

Tegnap, azaz a hónap első csütörtökjén lett volna Ónodon az országszerte ismert, remek hangulatú vásár. Sajnos azonban a világjárvány miatt kialakult helyzet miatt a hatalmas tömeg helyett a teljesen üres piacteret láthattuk. Lehangoló.

1396. július 9-én Zsigmond király Ónodnak Vásártartási jogot adományozott, ezzel az egyik legrégebbi vásártartási joggal rendelkező település az országban. Minden alkalommal rengeteg a látogató, az eladó, a vásárló, vagy csak az egyszerű érdeklődő, aki a hangulata miatt szeretné látni, megélni.

A vásárnak éppen most lett volna az aktuális alkalma, amelyet már előre meghirdettek, hogy a kialakult járványhelyzet miatt elmarad. A szervezők a vásár hivatalos közösségi oldalán osztottak meg egy elég lehangoló képet az üres vásártérről, amelyhez a következőket írták:

„Tegnap reggeli fotó az ónodi vásártérről. (2020.04.02)

Siralmas az üres vásártér a zsibongó tömeg helyett

Vásári napon utoljára 75 évvel ezelőtt 1945-ben készülhetett volna hasonló kép, hisz még a legzordabb időben is volt néhány árus és vásárló! Szomorú ezt a fotót nézni azoknak, akiknek valamiért fontos ez a vásár, mert szeretik, vagy a megélhetésük része. Tudjuk, hogy ez is csak egy, a sok közül, amit ez a vírus most elvett tőlünk, és valószínűleg nem is a legfontosabb, de sokunknak sokat jelent! Hisszük azt is, hogy ebben a helyzetben így van ez jól, így tudunk csak vigyázni egymásra!

Nem tehetünk mást, mint reménykedünk, hogy hamarosan véget ér ez a rémálom, de addig is kérjük Önöket, vigyázzanak magukra, és szeretteikre! A jó Isten vigyázzon mindannyiunkra!”

Szeptemberben még ilyen pezsgő élet várta a vásárra látogatókat:

Boon.hu

Megosztás

Related posts