A fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kéri a legfőbb ügyész

Megosztás

Nem sűrűn hallhattunk ilyet Magyarországon az elmúlt két évtizedben, Boldog István mentelmi jogát azonban felfüggesztené Polt Péter, legfőbb ügyész. Az alapos vád hivatali vesztegetés, a Hadházy Ákos által kirobbantott leleplezési ügy célba érhet.

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, írja közleményében az ügyészség.

A Boldog István fideszes országgyűlési képviselő nevéhez kötődő ügyről sokat írtunk mi is, a sztorit Hadházy Ákos robbantotta még Boldog megnevezése nélkül októberben. Az eddigi cikkek és információk szerint az egész azzal kezdődött, hogy a kengyeli polgármester egy vádalku keretében azt mondta a hatóságoknak, hogy az EU-s pályázatok előre le vannak zsírozva Boldog választókörzetében, a törökszentmiklósi központú Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-esben. Az ügyeket egy Fehér Petra nevű nő intézte állítólag.

A telefonokat leadva, félórás váltásban mentek a fideszes képviselőhöz a polgármesterek egyeztetni, mire pályázhatnak, mivel nyernek, ki lesz a kivitelező. Négy embert letartóztattak, egy nyomkövetőt kapott. A törvényszék újabb válaszokat küldött.

A mostani ügyészségi közlemény szerint a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást folytat hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás adatai szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült, írja az ügyészség.

Az eljárás adatai szerint Boldog István országgyűlési képviselő a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, a büntetőeljárás Boldog István országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség, írta a közlemény.

Index.hu

Megosztás

Related posts